Adda, boala rară de care suferă de un an: intoleranță la histamină

Adisa Codruț |
Data publicării:

Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.

Adda a fost diagnosticată în urmă cu un an cu o boală rară, greu de depistat: intoleranță la histamină, o afecțiune care se depistează destul de greu și care nu poate fi vindecată. Intoleranța la Histamină înseamnă un dezechilibru între histamina din corp și capacitatea de degradare a acesteia. Persoanele cu intoleranță ca histamină au un deficit de diaminooxidază (DAO), enzima care se ocupă de metabolismul histaminei.

În urmă cu un an, Adda posta pe rețelele de socializare imagini șocante de pe patul de spital, dar și din propria casă. Corpul ei era acoperit cu dungi, denumite medical dermografism. Acestea erau simptomele vizibile ale bolii. Fizic și psihic, artista resimțea o serie de simptome. La acea vreme, vedeta nu știa cauza problemelor ei de sănătate. După mai multe investigații, Adda a fost diagnosticată cu Intoleranță la Histamină. Acum, după un an de tratament și regim alimentar drastic, vedeta trage un semnal de alarmă asupra existenței acestei afecțiuni, care deseori este dificil de diagnosticat.

Recent, Adda a fost invitată în emisiunea lui Teo Trandafir, de la Kanal D, acolo unde a vorbit despre lupta prin care trece în încercarea de a se vindeca. 

“Este o problemă destul de vizibilă, se poate întâmpla oricând să am erupții mari pe piele sau să mi se umfle fața și atunci e mai greu să mă ascund. Vreau să afle cât mai multă lume despre această afecțiune, care este nouă și nu are tratament. Se numește “urticarie demografică” și “intoleranță la histamină”, care este destul de nasoală. (...) Poate apărea prurit, tahicardie, amețeală, poți să îți pierzi cunoștința câteva secunde, poți să te sufoci în somn, dacă faci edeme. Eu nu am mai făcut de vreo două luni deloc. În aprilie a fost nasol pemtru că făceam aproape zilnic și stai cu frica aia mereu că îți crește ceva în gât. Se poate vindeca, dar nu prin metode tradiționale. (…) Am această afecțiune de mică și dacă știam, o puteam ține sub control”, a explicat Adda. 

Afecțiunea de care suferă a inspirat-o să scrie. A lansat recent o pagină cu numele “Cele trei Adda”, în care vorbește despre experiența ei cu boala, dar și despre transformările sufletului. 

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel