Adevărul despre vopseaua de ouă. Ce se întâmplă dacă s-a transferat pe ou. Medicul Doru Negru: E simplu de înțeles, e îngrozitor de greu de făcut

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Oua Paste - Foto: Freepik @vecstock
Oua Paste - Foto: Freepik @vecstock

Cât de mult ne afectează vopseaua de pe ouăle de Paște. Medicul Doru Negru ne-a dat răspunsul.

Se apropie Sărbătoarea Paștelui, sărbătoare importantă pentru creștini și conform tradiției, oamenii înroșesc ouăle.

Vopsitul ouălor de Paște este o tradiție veche și iubită în multe culturi din întreaga lume și implică colorarea ouălor în diferite tipuri de vopsea, în diferite culori și diferite tehnici artistice.

Deși este o activitate distractivă și creativă, există unele aspecte legate de siguranță și sănătate de care ar trebui să fim conștienți atunci când utilizăm vopsea de ouă, mai ales că în prezent nu se mai folosesc metode naturale pentru ouăle roșii, ci vopsea chimică.

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip vopsea de ouă și au constatat că 98.36% din produse au în compoziție până la 11 E-uri (aditivi alimentari).

Din punctul de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent, situația se prezintă astfel:

- 65.57% dintre produsele studiate au avut în componență Acid lactic

- 63.93% dintre produsele studiate au avut în componență azorubina

- 54.10% dintre produsele studiate au avut în componență Benzoat de sodiu

Medicul Doru Negru ne-a vorbit despre vopseaua de ouă și ne-a spus cât de mult ne afectează atunci când mâncăm ouăle de Paște.

"E aceeași poveste că era povestea că vai, vopseaua are tot felul de substanțe. Dacă mănânci un ou, două, nu se întâmplă nimic.

N-ai cum să te îmbolnăvești, să te intoxici cu tot felul de metale grele de la un ou sau două. Dacă mănânci 10 e cu totul și cu totul altceva, dar cine te pune să mănânci 10?

E ușor de spus, e simplu de înțeles, e îngrozitor de greu de făcut. Nu pentru că ar fi greu, ci pentru că e veșnic și pentru că este invers decât am făcut toată viața și decât face toată lumea în jurul nostru", ne-a spus Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel