Adeverinţa de vaccinare, ce beneficii ne-ar putea aduce

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay

Adeverința de vaccinare ne-ar putea aduce o serie de beneficii, într-un termen relativ scurt.

Autoritățile ar putea decide ca persoanele care pot face dovada vaccinării să aibă acces fără testare în sălile de teatru, cinema ori la concerte. De asemenea, aceștia ar putea avea o zi liberă plătită.

Guvernanţii se aşteaptă ca aglomerațiile de la centrele de vaccinare să dispară în câteva luni, astfel că se estimează că vor fi imunizate circa 5 milioane de persoane. Pentru a-i încuraja pe cât mai mulţi se pregătesc măsuri speciale, cum ar fi acordarea unei zile libere plătite, după cum arată primul ministru, Florin Cîțu. „Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru. Să ne gândim că această campanie de vaccinare sau vaccinurile ne ajută pe noi, îi ajută pe cei apropiați nouă, ajută familiile noastre”.

Ministrul Sănătăţii susţine că pentru a-i mobiliza pe nehotărâţi este nevoie de sprijinul bisericii şi al instituțiilor statului mai ales în sate sau în oraşele mici. Vlad Voiculescu a exclus însă că cei care se vaccinează să primească bonuri de masă sau alte ajutoare financiare, aşa cum ar fi propus unii parlamentari PNL într-o discuţie cu premierul, potrivit Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel