Afinele, superalimente cu efecte uimitoare asupra sănătății. Ce conține o cană de afine

Anisia Nica |
Data publicării:
afinele FOTO: Pexels @kelly l
afinele FOTO: Pexels @kelly l

Afinele: de ce sunt considerate superaliment și ce beneficii oferă consumul de afine asupra sănătății?

Afinele intră în categoria "superalimentelor", sunt niște fructe delicioase, extrem de nutritive și din ce în ce mai populare peste tot în lume. 

Ce conțin?

Potrivit healthline, o cană de afine conține 36% din necesarul zilnic de Vitamina K, 24% din necesarul zilnic de Vitamina C și 25% din necesarul zilnic de mangan. Pe lângă acestea, afinele mai conțin și potasiu și Vitamina E. Totodată, aceste fructe sunt o sursă bogată de antioxidanți, substanțe asociate cu un risc scăzut de boli cronice, precum: afecțiuni cardiovasculare, diabet și cancer.

Efect anti-îmbătrânire

Compușii din afine oferă multiple beneficii asupra organismului. Printre cele mai valoroase efecte se numără cel legat de protecția ADN-ului și de suportul pentru creșterea celulară, pe care consumul de afine le determină. Aceste beneficii sunt demonstrate în cercetări științifice, iar principiile bioactive pot fi găsite atât în fruct, cât și în suplimentele alimentare din pudră de afine.

Sănătatea aparatului urinar

Afinele au fost folosite în medicina tradițională încă din cele mai vechi timpuri pentru tratamentul infecțiilor urinare. Acestea apar mai ales la femei, iar cauza principală este legată de bacteria Escherichia coli. Unele studii arată că atât sucul de coacăze, cât și cel de afine reduc din gravitatea simptomelor care apar în infecțiile urinare.

Efect antidiabetic

Consumul de afine crește sensibilitatea celulelor la insulină și îmbunătățesc controlul glicemiei. De asemenea, afinele au indice glicemic redus, sunt sărace în glucide și pot fi consumate cu încredere de către persoanele care suferă de diabet zaharat.

Sănătatea inimii

Constituenții din afine au capacitatea de a scădea nivelul de colesterol din sânge și, implicit, riscul apariției bolilor cardiovasculare. De asemenea, afinele pot fi consumate de către pacienții care suferă de hipertensiune arterială datorită efectului hipotensiv al acestor fructe.

Sănătatea creierului

Printre numeroasele beneficii ale consumului de afine se numără și sănătatea creierului. Datorită conținutului crescut în antioxidanți, aceste fructe contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, iar unele studii arată că sucul de afine îmbunătățește capacitatea cognitivă și memoria.

Vezi și: Spirulina, planta "minune". Efecte uimitoare asupra sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel