Al cincilea pacient cu Acinetobacter, decedat la Institutul Marius Nasta

Dana Lascu / 27 feb 2019 / 18:23

Încă un pacient infectat cu Acinetobacter a murit, astăzi, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este al cincilea bolnav care își pierde viața din cauza complicațiilor date de infecție cu bacteria periculoasă.

„Încă un pacient cu Acinetobacter internat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a murit", potrivit unei informări a managerului unității medicale, dr. Beatrice Mahler-Boca.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, care a făcut stop cardiac și care nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Inspectorii sanitari au decis săptămâna trecută oprirea activității blocului operator și a secției ATI (postoperator) din cadrul Institutului Marius Nasta București, după ce 6 pacienți au fost infectați cu Acinetobacter. Dintre ei, cinci au murit. Primul deces a fost anunțat pe 9 februarie.

Potrivit Ministerului Sănătății, măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy