Al cincilea pacient cu Acinetobacter, decedat la Institutul Marius Nasta

Dana Lascu |
Data publicării:

Încă un pacient infectat cu Acinetobacter a murit, astăzi, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este al cincilea bolnav care își pierde viața din cauza complicațiilor date de infecție cu bacteria periculoasă.

„Încă un pacient cu Acinetobacter internat la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a murit", potrivit unei informări a managerului unității medicale, dr. Beatrice Mahler-Boca.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, care a făcut stop cardiac și care nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Inspectorii sanitari au decis săptămâna trecută oprirea activității blocului operator și a secției ATI (postoperator) din cadrul Institutului Marius Nasta București, după ce 6 pacienți au fost infectați cu Acinetobacter. Dintre ei, cinci au murit. Primul deces a fost anunțat pe 9 februarie.

Potrivit Ministerului Sănătății, măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel