Al doilea val COVID-19, deja în România? Dr Adrian Marinescu, despre creșterea numărului de infectări

Adisa Codruț |
Data publicării:

Dr Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, a explicat ce înseamnă creșterea constantă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus din ultimele zile și dacă ne putem aștepta la un al doilea val de infectări. 

„Cu siguranță, măsurile de relaxare își spun cuvântul, asta e clar. Ca principiu, pentru a spune că vorbim de al doilea val, lucrurile astea trebuie să se întâmple pe o perioadă mai lungă, să fie o creștere mai mare și continuă. Eu cred însă că măsurile de relaxare din aceste etape au dus practic la ruperea echilibrului. Nouă asta ne lipsește acum, acel echilibru între măsurile de relaxare și măsurile de prevenție care, din păcate, nu se mai respectă ca înainte. Eu cred că lucrurile astea se pot rezolva relativ ușor, adică acest echilibru ar trebui să îl putem recăpăta în următoarele săptămâni, astfel încât să revenim la scenariul inițial”, a explicat dr Adrian Marinescu, EXCLUSIV la DC News

Ce se întâmplă în spitalele COVID-19 și care sunt țările unde sunt puține cazuri și, eventual, ne-am putea petrece concediile, aflați pe DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel