Alarmant: avem prea puțini medici epidemiologi

Angela Sabău |
Data publicării:
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta interzice temporar vizitele
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta interzice temporar vizitele

Pandemia pare să fi scăpat de sub control în întreaga lume, iar România se luptă, în plus, cu un număr insuficient de medici epidemiologi. 

Pandemia a atins cote de neimaginat, fiind considerată aproape peste tot ca scăpată de sub control. Sistemele medicale nu mai fac față numărului mare de pacienți, iar în România, cu 10.000 de pacienți pe zi și doar aproximativ 140 de medici epidemiologi, se prefigurează un viitor destul de sumbru. De asemenea, o criză începe să se arată și în ce privește personalul medical. Totodată, crește îngrijorarea și în privința copiilor la care se constată o explozie de infectări, chiar dacă școlile sunt închise.
Secția de terapie intensivă COVID de la Institutul Marius Nasta e la capacitate maximă, declară managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler. ”Fiecare pat care poate fi oferit unui pacient în stare foarte gravă este oferit în primele minute. O mare problemă însă în acest moment o reprezintă locurile din secția COVID unde în acest moment capacitatea de internare a fost depășită. Avem pacienți internați peste numărul de paturi astfel încât începând de ieri am început să organizăm secția și să punem paturi în zonele în care până acum erau alte spații destinate activității medicale, nu saloane.
Trebuie să eficientizăm oricare spațiu, pentru că numărul de pacienți care vin de la domiciliu către Institutul Marius Nasta este în creștere și pacienții au nevoie de oxigen în momentul în care ajung”, a spus Beatrice Mahler, duminică, la Antena 3.
”Această organizare a spațiilor am făcut-o pentru a oferi asistență pacienților care vin de la domiciliu cu mașina personală, cu stare generală gravă și care nu pot fi trimiși în altă parte. Practic, în acest moment este extrem de dificil în momentul în care un pacient ajunge la noi să îl redirecționăm către un alt spital pentru că în București nu sunt locuri”, a adăugat managerul de la "Marius Nasta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel