Alergii la copii, fără legătură cu dieta mamei

Alergiile alimentare la bebelusi nu au legatura cu dieta mamei in timpul sarcinii
Alergiile alimentare la bebelusi nu au legatura cu dieta mamei in timpul sarcinii

Evitarea anumitor alimente în timpul sarcinii nu reduce riscul copilului de-a face alergii alimentare, arată o nouă analiză. Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele a 4900 de femei gravide, dintr-un sondaj efectuat în domeniul alimentației și medicamentelor al Centrelor de Control și Prevenire a bolilor (CDC) al SUA în perioada 2005 -2007.

Aproape 3% dintre femei au declarat că au restricționat anumite alimente în timpul sarcinii, crezând că ar preveni viitoarele alergii alimentare la copiii lor. 1,7 % dintre gravide au mâncat mai puține nuci, 0,3 % au mâncat mai puține ouă și 0,04 % au mâncat mai puțin lactate.

,,La momentul efectuării anchetei, puține femei însărcinate din acest set mare de date au declarat că au renunțat la anumite alimente cu scopul de a evita o alergie alimentară la copiii lor. Mamele care aveau deja un copil mai mare cu o alergie alimentară sau care sufereau ele de alergii alimentare au fost mai predispuse să încerce această strategie de evitare a anumitor alimente ", a spus dr. Karen Robbins, conducătorul studiului, medic alergolog în Sistemul Național de Sănătate pentru Copii din Washington, D.C.

 În comparație cu alți sugari, cei născuți de mame care au efectuat modificări ale regimului alimentar în timpul sarcinii au fost de două ori mai susceptibili de a avea probleme cu alimentele la vârsta de 4 luni, 9 luni sau 12 luni, au constatat rezultatele.

Nu au existat diferențe în ratele de diagnosticare a alergiilor alimentare între cele două grupe de sugari, potrivit unui raport prezentat recent. Robbins a spus că cercetătorii doresc să afle mai multe despre cât de des femeile gravide cu istoric familial de alergii evită alimentele în speranța de a preveni alergiile la descendenții lor.

,,Sperăm să învățăm ce factori stau la luarea deciziilor acestor femei, precum și de ce multe dintre ele au stabilit să evite anumite alimente ca o strategie potențială de prevenire a alergiei alimentare la sugarii lor”, a precizat medicul alergolog, conform WebMD.com. 

Milioane de americani suferă de alergie alimentară, potrivit FDA. Reacțiile pot varia de la ușoare la amenințătoare de viață. Unele dintre cele mai frecvente alimente alergene sunt laptele, ouăle, peștele, crustaceele, nucile, arahidele, grâul și soia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel