Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va face să apelezi mai des la apă și săpun
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Evitarea anumitor alimente în timpul sarcinii nu reduce riscul copilului de-a face alergii alimentare, arată o nouă analiză. Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele a 4900 de femei gravide,...
Aproape 3% dintre femei au declarat că au restricționat anumite alimente în timpul sarcinii, crezând că ar preveni viitoarele alergii alimentare la copiii lor. 1,7 % dintre gravide au mâncat mai puține nuci, 0,3 % au mâncat mai puține ouă și 0,04 % au mâncat mai puțin lactate.
,,La momentul efectuării anchetei, puține femei însărcinate din acest set mare de date au declarat că au renunțat la anumite alimente cu scopul de a evita o alergie alimentară la copiii lor. Mamele care aveau deja un copil mai mare cu o alergie alimentară sau care sufereau ele de alergii alimentare au fost mai predispuse să încerce această strategie de evitare a anumitor alimente ", a spus dr. Karen Robbins, conducătorul studiului, medic alergolog în Sistemul Național de Sănătate pentru Copii din Washington, D.C.
În comparație cu alți sugari, cei născuți de mame care au efectuat modificări ale regimului alimentar în timpul sarcinii au fost de două ori mai susceptibili de a avea probleme cu alimentele la vârsta de 4 luni, 9 luni sau 12 luni, au constatat rezultatele.
Nu au existat diferențe în ratele de diagnosticare a alergiilor alimentare între cele două grupe de sugari, potrivit unui raport prezentat recent. Robbins a spus că cercetătorii doresc să afle mai multe despre cât de des femeile gravide cu istoric familial de alergii evită alimentele în speranța de a preveni alergiile la descendenții lor.
,,Sperăm să învățăm ce factori stau la luarea deciziilor acestor femei, precum și de ce multe dintre ele au stabilit să evite anumite alimente ca o strategie potențială de prevenire a alergiei alimentare la sugarii lor”, a precizat medicul alergolog, conform WebMD.com.
Milioane de americani suferă de alergie alimentară, potrivit FDA. Reacțiile pot varia de la ușoare la amenințătoare de viață. Unele dintre cele mai frecvente alimente alergene sunt laptele, ouăle, peștele, crustaceele, nucile, arahidele, grâul și soia.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Alergiile se pot dezvolta pe tot parcursul vieții. Care sunt principalele cauze care le pot declanșa.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta. Experții dezvăluie detaliul scârbos la care te expui.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Un bărbat a primit șansa la o viață normală după un dublu transplant de mână, o operație de pionierat.
Alergiile de primăvară sunt coșmarul multor persoane care suferă de alergii la polen.
Alergia la ambrozie afectează sute de mii de români. Un medicament internațional ar urma să fie introdus pe piață.
Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor poate fi ușor confundată.
La ce trebuie să fim atenți în cazul în care ne-au înțepat țânțarii. ”Pot deveni mortale”, susține dr. Tudor Ciuhodaru.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
Alergiile la frig pot fi o problemă majoră în timpul iernii. Simptomele pot fi accentuate și de vremea rece.
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.