ALERTĂ! Două noi tulpini mutante de COVID-19, identificate în Marea Britanie

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay

Două noi tulpini mutante de COVID-19 au fost identificate în Marea Britanie. Dintre ele, una este cosiderată „îngrijorătoare”.

Una dintre noile variante, identificată pentru prima dată la Bristol, a fost desemnată o „variantă îngrijorătoare” de către New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (Grupul consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent - NERVTAG).

Cealaltă, identificată pentru prima dată la Liverpool, a fost desemnată drept o „variantă în curs de anchetă” de către grup.

Reprezentanți ai Public Health England au anunțat că au un „grad ridicat de încredere că vaccinurile vor funcționa împotriva variantelor”, inclusiv varianta îngrijorătoare din Bristol.

Până în prezent, în Marea Britanie au fost descoperite 76 de cazuri ale celor două tulpini noi.

Din varianta Kent – prima tulpină mutantă identificată în Marea Britanie – care are o răspândire rapidă, există acum 51.550 de cazuri în UK. 

De asemenea, conform itv.com, în Marea Britanie au mai fost diagnosticate cel puțin 170 de cazuri ale variantei sud-africane de COVID-19 și 24 de cazuri cu tulpina mutantă din Brazilia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel