ALERTĂ: Încă 5 cazuri noi de infectare cu tulpina mutantă din Marea Britanie, ÎN ACELAȘI JUDEȚ!

Dana Lascu |
Data publicării:

Toate cele cinci persoane infectate cu tulpina mutantă din Marea Britanie sunt din același județ! Doar pentru unul dintre cei cinci nu se știe cum s-a infectat. Oficial sunt confirmate 64 de cazuri de infectare.

Ministerul Sănătății a anunțat că, din datele de  la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) - aufost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, tulpina mutantă din Marea Britanie - linia genetică B.1.1.7.

Toate cele cinci persoane infectate cu tulpina mutantă din Marea Britanie sunt din județul Botoșani. 

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, și anume un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județ. 

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută. 

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel