ALERTĂ: Încă 5 cazuri noi de infectare cu tulpina mutantă din Marea Britanie, ÎN ACELAȘI JUDEȚ!

Dana Lascu / 10 feb 2021 / 16:45

Toate cele cinci persoane infectate cu tulpina mutantă din Marea Britanie sunt din același județ! Doar pentru unul dintre cei cinci nu se știe cum s-a infectat. Oficial sunt confirmate 64 de cazuri de infectare.

Ministerul Sănătății a anunțat că, din datele de  la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) - aufost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, tulpina mutantă din Marea Britanie - linia genetică B.1.1.7.

Toate cele cinci persoane infectate cu tulpina mutantă din Marea Britanie sunt din județul Botoșani. 

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, și anume un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județ. 

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută. 

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy