Alertă la început de an școlar: InfoCons: Sandvișuri pline de E-uri și măști neconforme. La ce să fie atenți părinții

Adisa Codruț |
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

InfoCons atrage atenția, chiar în prima zi de școală, asupra riscurilor la care sunt expuși cei mici.  

InfoCons a revenit cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă european, astfel conform celor 16 alerte transmise numericul mastilor de protectie neconforme ajunge la 114. 

"Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști.,cea de-a treia alerta in data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de masti, cea de-a patra alerta in data de 29 Mai 2020 pentru alte 15 tipuri de masti, cea de-a cincea alerta in data de 05 Iunie 2020 pentru alte 7 tipuri de masti, cea de-a sasea alerta transmisa in data de 19 iunie 2020 pentru alte 2 tipuri de masti, cea de-a saptea alerta emisa in data de 26 iunie 2020 pentru 12 tipuri de masti, cea de-a opta alerta emisa in data de 03 Iulie 2020, cea de-a noua alerta emisa in data de 10 Iulie 2020 pentru 18 tipuri de masti neconforme, cea de-a zecea alerta emisa in data de 17 Iulie 2020 pentru 7 tipuri de masti neconforme, cea de-a unsprezecea alerta emisa in data de 24 Iulie 2020 , ce-a de-a douasprezecea alerta emisa in data de 31 Iulie 2020 pentru 9 tipuri de masti neconforme,ce-a de-a treisprezecea alerta emisa in data de 07 August 2019 pentru 5 tipuri de masti neconforme in  14 August 2020 si 21 August 2020 au fost emise alerte pentru un singur tip masca neconforma, astazi 11 Septembrie 2020 revenim cu cea de-a saisprezecea alerta pentru inca 6 tipuri de masti neconforme", transmite InfoCons. 

Un simplu sandviș poate conține până la 42 E-uri!

De asemenea, InfoCons atenția părinților asupra importanței pachețelului pentru școală al celor mici: un simplu sandviș poate conține până la 42 E-uri! 

 

"Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, sanvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum câte E-uri poți regăsi într-un sandviș?!
Tinând cont de bunele practici la nivelul Uniunii Europene, de neîncrederea consumatorilor în produsele comercializate, atât din perspectiva calității acestora, cât și a conformității informațiilor ce se regăsesc pe etichetele acestora, cât și datorită problemelor semnalate privind obezitatea în randul consumatorilor și a problemelor de sănătate, InfoCons, împreuna cu Federația Asociațiilor de Consumatori, a inițiat un Proiect de limitare a numărului de aditivi alimentari (E-uri), coloranți și conservanți la maxim 5", explică protecția consumatorului. 

Atentie la modul de depozitare si termenul de valabilitate.

InfoCons atrage atenția că multe produse care sunt parte componenta a unui sandvis mai ales in aceste zile calduroase au ca  mod de depozitare o temperatura de pana la +5 C.

Pe site-ul InfoCons sunt publicate o serie de Teste Comparative asupra produselor alimentare, efectuate de InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel