Alertă la început de an școlar: InfoCons: Sandvișuri pline de E-uri și măști neconforme. La ce să fie atenți părinții

Adisa Codruț / 14 sep 2020 / 15:10
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

InfoCons atrage atenția, chiar în prima zi de școală, asupra riscurilor la care sunt expuși cei mici.  

InfoCons a revenit cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă european, astfel conform celor 16 alerte transmise numericul mastilor de protectie neconforme ajunge la 114. 

"Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști.,cea de-a treia alerta in data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de masti, cea de-a patra alerta in data de 29 Mai 2020 pentru alte 15 tipuri de masti, cea de-a cincea alerta in data de 05 Iunie 2020 pentru alte 7 tipuri de masti, cea de-a sasea alerta transmisa in data de 19 iunie 2020 pentru alte 2 tipuri de masti, cea de-a saptea alerta emisa in data de 26 iunie 2020 pentru 12 tipuri de masti, cea de-a opta alerta emisa in data de 03 Iulie 2020, cea de-a noua alerta emisa in data de 10 Iulie 2020 pentru 18 tipuri de masti neconforme, cea de-a zecea alerta emisa in data de 17 Iulie 2020 pentru 7 tipuri de masti neconforme, cea de-a unsprezecea alerta emisa in data de 24 Iulie 2020 , ce-a de-a douasprezecea alerta emisa in data de 31 Iulie 2020 pentru 9 tipuri de masti neconforme,ce-a de-a treisprezecea alerta emisa in data de 07 August 2019 pentru 5 tipuri de masti neconforme in  14 August 2020 si 21 August 2020 au fost emise alerte pentru un singur tip masca neconforma, astazi 11 Septembrie 2020 revenim cu cea de-a saisprezecea alerta pentru inca 6 tipuri de masti neconforme", transmite InfoCons. 

Un simplu sandviș poate conține până la 42 E-uri!

De asemenea, InfoCons atenția părinților asupra importanței pachețelului pentru școală al celor mici: un simplu sandviș poate conține până la 42 E-uri! 

 

"Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, sanvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. Dar te-ai gândit până acum câte E-uri poți regăsi într-un sandviș?!
Tinând cont de bunele practici la nivelul Uniunii Europene, de neîncrederea consumatorilor în produsele comercializate, atât din perspectiva calității acestora, cât și a conformității informațiilor ce se regăsesc pe etichetele acestora, cât și datorită problemelor semnalate privind obezitatea în randul consumatorilor și a problemelor de sănătate, InfoCons, împreuna cu Federația Asociațiilor de Consumatori, a inițiat un Proiect de limitare a numărului de aditivi alimentari (E-uri), coloranți și conservanți la maxim 5", explică protecția consumatorului. 

Atentie la modul de depozitare si termenul de valabilitate.

InfoCons atrage atenția că multe produse care sunt parte componenta a unui sandvis mai ales in aceste zile calduroase au ca  mod de depozitare o temperatura de pana la +5 C.

Pe site-ul InfoCons sunt publicate o serie de Teste Comparative asupra produselor alimentare, efectuate de InfoCons - Asociație pentru Protecția Consumatorilor.

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy