Alertă medicală! Epidemie generată de un VIRUS MORTAL

Ebola a ucis mii de oameni
Ebola a ucis mii de oameni

Epidemia de Ebola, declarată la 1 august în provinciile Ituri şi Kivu de Nord din nord-estul Republicii Democratice Congo, este deja cea mai mare din istoria ţării, ţinând cont de numărul de contagieri care însumează deja 319 cazuri, relatează sâmbătă EFE.

"(Acest focar) a depăşit prima epidemie înregistrată în analele RD Congo în 1976 la Yambuku. Până în prezent s-au înregistrat 319 cazuri şi 198 decese", a confirmat ministrul congolez al sănătăţii, Oly Ilunga Kalenga, într-un comunicat.

'În total, 298 de cazuri de febră hemoragică au fost raportate în regiune, dintre care 263 confirmate şi 35 probabile, de la declararea izbucnirii celui de-al zecelea focarul de Ebola în Republica Democrată Congo, care afectează provinciile Kivu de Nord (est) şi Ituri (nord-est).

De la începutul vaccinării, la 8 august 2018, 26.135 de persoane au fost imunizate, dintre care 13.825 în Beni.

La 2 noiembrie, bilanţul total actualizat indica 180 de decese.

La jumătatea lunii octombrie, autorităţile congoleze au declarat că se confruntă cu un "al doilea val" al epidemiei Ebola de o ''amploare" nedeterminată în Beni, din provincia Kivu de Nord.

Primul focar de Ebola a fost semnalat în Yambuku în nord-estul Republicii Democrate Congo în 1976 şi a totalizat 318 de cazuri recenzate şi 224 de decese.

Cum se transmite virusul Ebola

Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale şi este cu atât mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel