ALERTĂ! Vaccinuri COVID-19 FALSE: Peste 80 de oameni arestați

Dana Lascu |
Data publicării:
Fiole
Fiole

În China autoritățile au descoperit o rețea de crimă organizată care falsifica vaccinuri COVID-19. Peste 80 de persoane au fost arestate

Autoritățile din China au anunțat că au descoperit o rețea de crimă organizată care produce „vaccinuri false” pentru COVID-19, care operează din septembrie, relatează presa chineză.

Departamentele de poliție din Jiangsu, Beijing și Shandong au arestat deja peste 80 de persoane implicate în producerea a peste 3.000 de doze false de vaccin COVID-19, a anunțat agenția de știri Xinhua.

Conform acesteia, Ministerul Securității Publice din China investighează infracțiunile legate de fabricarea și vânzarea de vaccinuri contrafăcute "și producerea ilegală a medicamentelor și fraudă”.

Poliția chineză a constatat că, din septembrie 2020, cei implicați în rețea au „obținut profituri uriașe prin crearea unor injectoare cu soluție salină pentru a procesa și fabrica vaccinuri false împotriva coronavirusului și vânzarea acestora la un preț mai mare”, a spus agenția.

China își vaccinează oficial populația cu vaccinuri de la două companii, Sinovac și Sinopharm, iar ambele vaccinuri au fost lansate și în alte țări, inclusiv în Turcia, notează CNN.

Ambele companii au declarat inițial că vaccinurile lor oferă o protecție mai mare de 78%, dar studiile în stadiu târziu ale candidatului Sinovac din Brazilia au raportat o rată de eficacitate de doar 50,38%.

Sinopharm, compania de stat al cărei vaccin a fost primul aprobat în China, a declarat că produsul său a dovedit o eficiență de 79,34% în studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel