Alexandru Rafila: probabil sunt vreo 8 milioane care s-au infectat în România

Angela Sabău |
Data publicării:
Infecții COVID-19       Foto: Pixabay
Infecții COVID-19 Foto: Pixabay

Medicul Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății, crede că este posibil ca numărul celor infectați să fie mult mai mare decât cel din datele oficiale.

Medicul Alexandru Rafila, propus să conducă Ministerul Sănătății, spune că, cel mai probabil, s-au infectat circa 8 milioane de români, contrat cifrelor oficiale, care arată că 2 milioane de români au trecut pri boală, scrie Adevărul.

"Probabil sunt vreo opt milioane care s-au infectat în România", a apreciat, miercuri, Alexandru Rafila.  

În context, el a precizat că Certificatul verde nu trebuie văzut ca un instrument opresiv, ci ca unul care salvează vieţi şi care trebuie introdus "în momentul oportun".

"Sunt susţinător al vaccinării. Trebuie să o încurajăm. Poate avea succes sau acţiunile pot avea succes dacă încercăm să fim favorabile acestei metode care şi-a dovedit eficienţa de peste 100 de ani. 

Rafila: "Prioritatea acestui mandat este controlul pandemiei"

Populaţia lumii a crescut de cinci ori de la 1900 până în 2020, un element favorabil fiind vaccinurile (...) Este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus în momentul oportun", a spus dr. Alexandru Rafila, la audierile de miercuri din comisii. 

​"Prioritatea acestui mandat este controlul pandemiei, drumul spre normalitate și dezvoltarea unui sistem de sănătate accesibil populației", a mai spus Alexandru Rafila.

Medicul a primit 26 de voturi pentru și 10 împotrivă, fiind avizat favorabil. Referitor la recunoaşterea testelor pentru prezenţa anticorpilor, pentru a fi luate în considerare la Certificatul verde, Alexandru Rafila a punctat că la nivel european se lucrează pentru standardizarea unui test. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel