Alimente care îți asigură fericirea: sunt bogate în dopamină și te vor face să te simți bine imediat

Angela Sabău |
Data publicării:

Iată o listă de alimente bogate în dopamină care te ajută să te simți fericit.

Nivelul scăzut de dopamină ar putea fi tradus prin unele stări mai puțin plăcute, lipsa de motivație și entuziasm.

Dopamina este unul dintre numeroșii neurotransmițători din creierul uman. Este un hormon responsabil de starea de bine, pe care creierul îl eliberează ca recompensă pentru a te motiva să-ți îndeplinești sarcinile zilnice.

De la un sentimentul de satisfacție până la a te motiva să fii mai productiv, dopamina te ajută în mai multe moduri. Deși un nivel bun de dopamină tă poate ajuta să fii motivat, să îmbunătățești funcția cognitivă și să reglezi mișcările corpului, nivelurile scăzute de dopamină pot reduce entuziasmul și motivația. Cu toate acestea, anumite alimente pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de dopamină.

Iată cum poți crește nivelul de dopamină în mod natural.

1- Mănâncă alimente bogate în proteine. Alimentele bogate în proteine ​​conțin aminoacizi, tirozină și fenilamină, care pot ajuta la producerea de dopamină. Ouăle, somonul afumat și iaurtul bogat în proteine ​​sunt câteva dintre opțiunile alimentare bune de inclus în dieta ta.

2- Include grăsimi sănătoase în dietă pentru producerea de dopamină. Evită consumul de grăsimi saturate, cum ar fi junk food, alimente uleioase, lactate bogate în grăsimi, deoarece acestea pot perturba producția acestora.

3- Asigură-te că mănânci la intervale regulate, nu mănânci alimente procesate sărate și reduci la minimum mâncărurile cu zahăr.

4- Studiile au făcut legătura între sănătatea intestinului și a creierului. Intestinul este locul unde sunt produse multe molecule de semnalizare a neurotransmitatorilor, inclusiv dopamina. Consumul de alimente care conțin probiotice poate ajuta. Iaurt, ciocolată neagră, chefir, kombucha, kimchi, niște brânzeturi etc.

5- Nucile sunt bogate în diverși nutrienți care afectează starea de spirit și nivelul de dopamină. De exemplu, migdalele sunt bogate în tirozină, nucile braziliene sunt bogate în seleniu, nucile conțin acizi grași omega-3, antioxidanți și acid linoleic.

Alte sfaturi

- Unele studii au sugerat că exercițiile fizice regulate pot crește nivelul de dopamină și pot îmbunătăți starea de spirit. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări în acest sens.

- Un somn bun este un alt lucru important care poate ajuta la reglarea dopaminei din corp. Somnul insuficient poate duce la sensibilitate la dopamină și poate duce la schimbări de dispoziție.

- De asemenea, poate ajuta să asculți ceva care liniștește mintea sau te face fericit.

- Meditația te poate ajuta să limpezești mintea, să te concentrezi și să renunți la gândurile negative și îți va îmbunătăți starea de spirit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel