Alimente fermentate, consumul lor te scapă de boli cardiovasculare

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Consumul de produse lactate fermentate, cum ar fi brânză cheddar, smântână și iaurt, reduce riscul de apariție a unei boli de inimă, potrivit unui studiu nou.

Universitatea din Finlanda de Est a studiat starea de sănătate a 2.000 de bărbați cu vârsta de peste 25 de ani. Dintre aceștia, cei care consumau adesea lactate cu conținut scăzut de grăsimi au fost cu 26% mai puțin expuși riscului de a face un infarct.

Acest lucru contrazice afirmațiile potrivit cărora brânza poate bloca arterele și poate crește riscul unui atac de cord, deoarece aceasta este bogată în grăsimi saturate.

Datele lor, publicate în British Journal of Nutrition, sugerează că produsele lactate fermentate au efecte pozitive asupra colesterolului. În schimb, un consum foarte ridicat de produse lactate nefermentate, cum ar fi înghețată și unt, este dăunător pentru sănătate.

Obiceiurile lor alimentare au fost evaluate la începutul studiului între 1984 și 1989, apoi au fost urmărite timp de 20 de ani. Participanții au fost împărțiți în grupuri, pe baza cantității de lactate pe care au mâncat-o, luând în considerare și diverși factori de viață și nutriție.

Dr. Jyrki Virtanen, co-autor al studiului, a declarat: "În Finlanda, obiceiurile oamenilor de a consuma diferite produse lactate s-au schimbat în ultimele decenii. De exemplu, consumul de lapte și lapte acru a scăzut, în timp ce multe produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul și brânzeturile, au câștigat popularitate".

Nu este clar de ce produsele fermentate oferă mai multe beneficii, dar pot fi legate de compușii care se formează în timpul procesului de fermentație.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel