Alimente ieftine care dau boost imunității. Nutriționistul Wasim Nazer: Cum pregătim organismul pentru sezonul rece

Angela Sabău |
Data publicării:
Miere
Miere

Nutriționistul Wasim Nazer dezvăluie ce alimente ne ajută să ne întărim imunitatea în sezonul rece. 

Ceea ce mâncăm își lasă amprenta nu doar asupra modului în care ne simțim și în care arătăm, ci inclusiv în modul în care organismului nostru prin sistemul imunitar ne protejează de îmbolnăviri. 

Așadar, dacă până acum nu ați acordat importanță prea mare alimentației, acum, în apropierea anotimpului de toamnă, este timpul să dați o mână de ajutor sistemului imunitar. Nutriționistul Wasim Nazer vine cu detalii prețioase despre alimente bune pentru imunitate. Toate sunt naturale și accesibile ca preț.  

Odihna, mișcarea în aer liber zilnică, evitarea situațiilor de stres major, hidratarea și alimentația echilibrată potențată de alimente naturale sunt cunoscute pentru virtuțile lor în stimularea sistemului imunitar. Toate au un preț accesibil. ”Perioada ideală, de start a imunizării, este sezonul rece, pentru că natura ne pune la dispoziție nenumărate fructe și legume proaspete, din care ne putem lua surplusul de vitamine și antioxidanți necesari.", explică nutriționistul Wasim Nazer.

Natura oferă organismului uman toate elementele pentru a se menține sănătos

De ce am alege alimentele naturale pentru a da o mână de ajutor sistemului imunitar?

”Natura ne oferă, în fiecare sezon, alimentele necesare organismului, astfel că, în timp ce vara găsim foarte multe fructe bogate în vitamina A, licopen etc, care ne protejează pielea de soarele puternic, toamna și iarna, găsim multe fructe bogate în vitamina C, necesare imunității." - Wasim Nazer

Ceaiul verde: are în compoziție L-Teanina (aminoacid care, printre alte beneficii, crește rezistența organismului la viruși) și flavonoide (substanțe antioxidante) în concentrații mari” explică nutriționistul. 

De asemenea, nu uita să iei din piață și un borcan cu miere de albine.

Mierea: ajută la prevenirea și tratarea inflamațiilor și protejează gâtul de microbi. Mierea are proprietați antioxidante și antifungice. Cea mai valoroasă, pentru întărirea imunității este mierea de hrișcă”, a continuat Wasim Nazer.

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt restul alimentelor care îți îmbunătățesc sistemul imunitar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel