Alimentele, efect asupra mătreții. Cum te afectează ceea ce mănânci

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentele - FOTO: Freepik
alimentele - FOTO: Freepik

Alimentele pe care le consumăm au efect și asupra părului. Iată ce trebuie să mâncăm dacă avem probleme cu mătreața.

Alimentele pot contribui la apariția sau combaterea mătreții. Unele fructe conțin agenți antiinflamatori, antibacterieni și antiacarieni. Există multe fructe de luat în considerare atunci când te gândești la cele mai bune fructe pentru mătreață. Fructe precum papaya, guava verde, ananasul, pepenele galben, lămâia verde și pepenele muscat au un conținut ridicat de vitamina C și toate sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți. Aceste substanțe chimice ajută la reducerea inflamațiilor, a bufeurilor și a mâncărimilor.

Năut

În afară de a face niște mâncăruri și salate delicioase, năutul ajută și el la combaterea mătreții. Cum? Năutul este încărcat cu doi nutrienți esențiali - vitamina B6 (piridoxină) și zinc, care sunt esențiali pentru a combate mătreața. Dacă nu sunteți un iubitor de năut, atunci, în loc să îl mâncați, aplicați pasta pe scalp. Pur și simplu faceți o pastă din făină de năut și apă și aplicați-o pe scalp. Clătiți-o după ceva timp, notează The Super Healty Food.

Vezi și: A emigrat în Germania acum 25 de ani să facă performanță în medicină. Ce l-ar convinge să se întoarcă în România. Pavel Heghi: Sunt două lucuri

Ghimbir

Consumul de ghimbir are numeroase avantaje. Unul dintre ele este acela de a scăpa de fulgii albi de pe scalp. Problemele gastrointestinale ale unor persoane pot duce la apariția mătreții. Ghimbirul ajută la digestie, ceea ce elimină mătreața. În plus, datorită calităților sale antibacteriene și antifungice, acesta previne și mătreața.

Usturoi

Usturoiul are o concentrație mare de alicină, un ingredient antifungic natural care ajută la eliminarea mătreții și este un remediu naturist excelent pentru aceasta. Acesta poate fi încorporat în dieta ta sau poate fi folosit local ca un remediu minunat împotriva mătreții. Pentru a folosi usturoiul crud în mâncare, pur și simplu zdrobiți-l și lăsați-l să stea câteva minute. Aplicați sucul său pe scalp. În cazul persoanelor cu pielea sensibilă, se recomandă ca usturoiul să fie diluat înainte de a-l aplica pe scalp.

Semințe de floarea-soarelui

Unul dintre cele mai mari tratamente complet naturale pentru mătreață sunt semințele de floarea-soarelui. Dacă vrei să vezi efectele sale, adaugă-le în dieta ta. Aceste semințe abundă într-o varietate de elemente vitale care susțin un scalp sănătos. Ele sunt o sursă excelentă de zinc și vitamina B6, care ajută la reglarea producției de sebum. Semințele de floarea-soarelui pot îmbunătăți digestia, pot crește metabolismul și pot reduce mătreața care este provocată de indigestie.

Vezi și: Proteina care încetinește îmbătrânirea și combate bolile de inimă și artrita. Provine de la lilieci și reduce inflamația

Germeni de grâu

Există încă un alt aliment excelent pentru a aborda problemele de mătreață și anume germenii de grâu. Adăugați-l în milkshake-uri, bucăți de pâine, muesli sau cereale; faceți-vă doar un scop de a include germeni de grâu în dieta zilnică. Acesta nu este doar un depozit de zinc și de vitamina B6, ci și de diverse alte vitamine B.

Merele

Un măr pe zi nu numai că ține doctorul departe, dar previne și mătreața! Merele s-au dovedit a fi eficiente în tratarea mătreții, potrivit specialiștilor. Încearcă să incluzi merele în planul tău de dietă, fie că alegi să faci o salată de fructe, să le adaugi la dulciuri sau pur și simplu să iei o gustare cu ele. Dacă nu, aplică suc de mere pe scalp și masează-l înainte de ultima clătire.

Banane

Bananele conțin minerale precum zincul, potasiul și fierul, precum și vitaminele B6, A, C și E. În plus, ele conțin o tonă de antioxidanți și aminoacizi, ambele benefice pentru tratarea mătreții. Poate fi consumată sau aplicată pe scalp prin amestecarea ei cu avocado și iaurt și lăsând-o să acționeze timp de 20 de minute înainte de a o spăla cu apă.

Există o varietate de modalități prin care se poate încerca să scapi de mătreață, de la șampoane medicamentate și corticosteroizi până la remedii alternative precum uleiul de arbore de ceai și bicarbonatul de sodiu.

Vezi și: Planta care ajută inima și creierul. Are efecte antispastice. Reduce durerea, ameliorează tusea și calmează crizele epileptice

Mătreața poate fi dificil și jenant de tratat, deoarece provoacă mâncărimi și fulgi de piele albă pe scalp. În plus, ar putea duce la alte semne, inclusiv furnicături ale pielii și zone grase pe scalp.

Cu toate acestea, este destul de frecventă și ușor de tratat; potrivit unor statistici, această boală afectează până la 42% dintre sugari și între 1% și 3% dintre oameni la nivel global.

Pielea uscată, dermatita seboreică, sensibilitatea la produsele pentru păr și dezvoltarea unui anumit tip de ciupercă care trăiește pe scalp sunt doar câteva dintre cauzele potențiale ale mătreții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel