Alergia la alcool, reacții severe. Poate duce chiar la moarte. Cum o recunoști și ce trebuie să faci IMEDIAT
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Alimentele toxice sunt cele care în cazul unor persoane pot provoca alergii alimentare.
Alimentele toxice pot provoca alergii alimentare. Depinde de organismul fiecărei persoane de modul în care reacționează la aceste alimente. Există, însă anumite alimente care ne pot expune unor astfel de alergii.
Alergia alimentară este o reacție a sistemului imunitar care apare la scurt timp după consumul unui anumit aliment. Chiar și o cantitate infimă din alimentul care cauzează alergia poate declanșa semne și simptome precum probleme digestive, urticarie sau căi respiratorii umflate. La unele persoane, o alergie alimentară poate provoca simptome severe sau chiar o reacție care pune viața în pericol, cunoscută sub numele de anafilaxie.
Se estimează că alergia alimentară afectează aproximativ 8% dintre copiii cu vârsta sub 5 ani și până la 4% dintre adulți. Deși nu există un leac, unii copii își depășesc alergiile alimentare pe măsură ce cresc.
Este ușor de confundat o alergie alimentară cu o reacție mult mai frecventă, cunoscută sub numele de intoleranță alimentară. Deși deranjantă, intoleranța alimentară este o afecțiune mai puțin gravă, care nu implică sistemul imunitar. Cum ne dăm seama a explicat medicul alergolog Poliana Leru.
”De obicei ne dăm seama că avem o reacţie alergică, doar dacă am mâncat acel aliment care ne-a făcut rău. Este mai complicat să ne dăm seama atunci când mâncăm mai multe alimente în același timp sau dacă avem o alimentație combinată.
Sigur că dacă ne știm alergici și avem o stare de rău după alimente, deci dacă avem o altă boală alergică, probabilitatea de a face o alergie alimentară manifestată clinic este mai mare. Trebuie să ne controlăm”, a explicat medicul alergolog Poliana Leru, la Antena 3 CNN.
Vezi și: Irinel Popescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la UMF Iași: Foarte onorat pentru titlu
”În ceea ce priveşte simptomele, de cele mai multe ori sunt frecvente reacțiile cutanate, deci prurit sau o stare de rău digestivă. Acestea pot fi simptome care pot să ne indice o reacție alimentară, dar pot fi și alte semne mult mai grave, de tip anafilactic.
Alergiile se agravează în timp, pentru că cresc prin expunere. Prin contactul cu anumit aliment, crește gradul de sensibilizare. Sunt și factori care contribuie la manifestarea clinică a unei reacții alergice severe, de exemplu, efortul.
Știm că sunt alimente care pot fi mâncate fără să producă o reacție severă, dar dacă faci un efort, imediat după ce l-ai mâncat, să se declanşeze o reacţie alergică. Vorbim aici despre alergia la grâu, care este declanşată de efort. Este anafilaxie alimentară produsă de efort”, a spus alergologul Poliana Leru, la Antena 3 CNN.
Vezi și: De ce ne îmbolnăvim de cancer. Vlad Ciurea: Nu lăsați pe mâine! Poate fi prea târziu
Există șase alimente care pot provoca reacții alimentare severe. Atunci când aveți o alergie alimentară, sistemul dumneavoastră imunitar identifică în mod eronat un anumit aliment sau o substanță din alimente ca fiind ceva dăunător.
Ca răspuns, sistemul dvs. imunitar declanșează celulele care eliberează un anticorp cunoscut sub numele de imunoglobulină E (IgE) pentru a neutraliza alimentul sau substanța alimentară care provoacă alergia (alergenul), notează Mayo Clinic.
”Alimentele cu cel mai mare risc de a produce alergii sunt cel puțin șase, și anume grâul, laptele, ouăle, peștele, fructele de mare și fructele înrudite cu arahide, nuci, migdale.
De exemplu, în Statele Unite, arahidele reprezintă alimentul situat pe primul loc ca și cauză a alergiilor alimentare la adult. La copil, lapte ouă. Pe lista alimentelor cu risc mai sunt şi soia, susan, muștar, semințe, condimente”, a mai precizat medicul alergolog.
”Cât despre condimente, amintim aici coriandrul, care este o plantă care poate să producă alergii. De aceea, este bine să fim atenţi atunci când mâncăm shaorma.
Am avut paciente care au făcut alergie severă după ce au mâncat shaorma, care conținea și coriandru. Alimentația de tip oriental, exotic, cu cât este mai exotic, cu atât este mai periculoasă, pentru că nici nu știm totdeauna ce mâncăm.
Simptomele pot apărea la un interval cuprins între 30 - 120 minute. Apariţia simptomatologiei depinde de tipul de digestie, dar şi de nişte factori particulari. Dacă persoana este sensibilizată mult la un anumit aliment, simptomatologia poate apărea şi în jumătate de oră sau mai repede”, a mai precizat medicul.
Vezi și: 8 măști care îți întineresc și luminează tenul. Le poți face acasă, simplu și rapid
”Este important ca fiecare pacient care se cunoaşte cu alergii să aibă asupra lui o trusă de urgenţă, care să conţină adrenalină. Acest medicament se poate auto administra imediat. Deci, este un medicament care salvează viața.
Dacă se confirmă o reacție alergică, de exemplu, la arahide, există imunoterapie. Imunoterapia înseamnă administrarea supravegheata a unui extract din această substanță, care induce toleranță imunologică. Cu alte cuvinte sistemul imunitar învaţă să tolereze acel medicament”, a mai spus alergologul Poliana Leru.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta. Experții dezvăluie detaliul scârbos la care te expui.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Vedeta TV Andreea Mantea a declarat că suferă de o boală gravă care a determinat-o să ia în greutate.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Au o particularitate după care le poți recunoaște.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Care e alergia ciudată pe care medicii alergologi au descoperit-o la români.
De ce ești alergic - cauzele alergiilor, simptome, tratament, prevenție.
Alimentele toxice sunt cele care în cazul unor persoane pot provoca alergii alimentare.
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Animalele de companie, benefice pentru educarea sistemului imunitar uman.
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale