Alimentul care elimină grăsimea de pe burtă. Cum trebuie consumat

Monika Baciu |
Data publicării:
muraturile - FOTO: Freepik@maksymiv_yura
muraturile - FOTO: Freepik@maksymiv_yura

Alimentul care elimină grăsimea de pe burtă are un conținut ridicat de probiotice. Acestea mențin sănătatea florei intestinale.

Un aliment care ar trebui consumat în fiecare zi pentru a evita îngrășarea este o sursă importantă de probiotice. Oamenii care consumă mai mult din acest fel de mâncare au fost descoperiți să aibă rate mai scăzute de obezitate și mai puține kilograme în zona abdomenului.

Aceasta este o preocupare deosebită pentru organizațiile de sănătate și experți din cauza riscurilor asociate cu supraponderalitatea. Acestea includ un risc crescut de diabet de tip 2, boli de inimă, accident vascular cerebral și chiar unele tipuri de cancer.

Prin urmare, prevenirea creșterii excesive în greutate sau pierderea în greutate dacă sunteți deja considerat supraponderal este importantă.

Cu toate acestea, chiar și cu cele mai bune eforturi, acest lucru poate fi dificil. Reducerea aportului caloric, menținerea unei diete sănătoase și echilibrate și exercițiile regulate pot contribui la pierderea în greutate și sunt toate metode testate și verificate de slăbire. Acum, cercetările au arătat că consumul zilnic al unui anumit aliment poate ajuta la eforturile de pierdere în greutate și la reducerea riscului de obezitate.

Vezi și: Sucul natural care ucide Salmonella. Luptă împotriva infecțiilor bacteriene din intestine

Kimchi, echivalentul murăturilor, poate preveni acumularea de kilograme nedorite

Varză murată - FOTO: Freepik@atlascompany

Un nou studiu, publicat în Jurnalul Medical Britanic, a dezvăluit că kimchi ar putea fi răspunsul pentru a ține la distanță kilogramele în plus. Kimchi este un fel de mâncare tradițional din Coreea, făcut din varză și legume fermentate. Corespondentul românesc sunt murăturile. 

Cercetări anterioare au dovedit deja că este benefic pentru sănătatea intestinului, dar acest ultim studiu a determinat că kimchi din varză poate reduce riscul de obezitate la bărbați, în timp ce kimchi făcut cu ridichi poate ajuta atât bărbații, cât și femeile să lupte împotriva kilogramelor în plus.

Vezi și: De ce majoritatea femeilor au prima zi de menstruație joi sau vineri. Răspunsul este fascinant

În cadrul cercetării, o echipă din Coreea de Sud a analizat datele a peste 115.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani. Li s-a cerut să raporteze consumul lor de kimchi prin intermediul chestionarelor alimentare.

Aceasta a arătat că bărbații care consumau între una și trei porții de kimchi din varză pe zi aveau un risc redus de obezitate cu 11-12%, comparativ cu bărbații care consumau mai puțin de o porție pe zi.

Bărbații care mâncau până la trei porții pe zi aveau cu 10% mai puține șanse să fie obezi și să aibă grăsime în exces în zona stomacului.

Printre femei, riscul era redus cu 8%. Atât la bărbați, cât și la femei care consumau kimchi făcut cu ridichi, riscul de a avea grăsime în jurul abdomenului era cu 9% mai mic, potrivit Express.

Vezi și: Tensiunea arterială fluctuantă, la fel de periculoasă ca hipertensiunea. Poate duce la atac de cord, AVC și fibrilație atrială

Care este cantitatea ideală de murături pe care ar trebui să o consumăm

Cu toate acestea, echipa a concluzionat că nu există beneficii în a mânca mai mult de trei porții de kimchi pe zi. Oamenii care consumau mai multe porții aveau tendința să mănânce porții mai mari de alte alimente, expunându-se la un risc mai mare de a fi supraponderali.

"Deoarece kimchi este una dintre principalele surse de sodiu, ar trebui să se recomande o cantitate moderată pentru beneficiile de sănătate ale celorlalte componente", au notat cercetătorii.

Kimchi poate fi pregătit în diferite moduri, dar include în mod obișnuit legume precum varza, ridichile și ceapa, precum și condimente cum ar fi pudra de ardei roșu, usturoiul și ghimbirul.

Poate fi cumpărat deja pregătit din magazine sau îl puteți face acasă. Oamenii de știință au spus anterior că "bacteriile bune" din alimentele fermentate, cum ar fi kimchi, sunt benefice pentru intestin și pot avea, de asemenea, un efect asupra greutății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel