Alzheimer. La ce vârstă debutează

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Alzheimer este o boală degenerativă care apare, cel mai adesea, după vârsta de 65 de ani.

Chiar dacă boala Alzheimer este asociată cu vârsta înaintată, primele simptome pot apărea mult mai devreme. Aceasta este diagnosticată înainte de vârsta de 65 de ani, iar vestea este una şocantă, ceea ce înseamnă că trebuie să tre pregăteşti din timp pentru acest moment, astfel încât să fiţi în siguranţă în această eventualitate şi să primiţi tratamentul de care aveţi nevoie. Forma de debut precoce începe undeva în intervalul 40-50 de ani, însă s-au întâlni cazuri în care Alzheimer a fost depistat chiar la vârsta de 30 de ani, relatează webmd.com. 

Deoarece Alzheimer vă "răpeşte" memoria, abilitatea de a gândi clar şi, în final, capacitatea de a avea grijă de dumneavoastră, veţi avea nevoie de sprijinul familiei, al apropiaţilor şi al specialiştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel