Americanii aprobă tratamentul cu sânge de la persoanele vindecate de coronavirus

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Probe de sânge
Probe de sânge

FDA a anunțat că susține cercetările privind tratamentul cu sânge bogat în anticorpi de la persoanele vindecate de coronavirus, pentru a reduce gravitatea bolii la pacienții în stare gravă.

Folosită pentru prima dată de chinezi cu succes în cazurile foarte grave, procedura de transfuzie de sânge bogat în anticorpi de la persoanele care s-au vindecat de Covid-19 va fi aplicată și în USA.

FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Mediamente) a anunțat că facilitează accesul la plasma convalescentă, produse din sânge bogate în anticorpi, care sunt prelevate din sânge donat de persoanele care s-au recuperat după infecșia cu noul coronavirus COVID-19, care ar putea scurta lungimea sau reduce gravitatea bolii.

„Agenția va folosi mai multe căi pentru a sprijini aceste eforturi și a postat informații pentru cercetătorii care doresc să studieze plasma convalescentă pentru utilizare la pacienții cu infecții cu COVID-19 grave sau care pot pune viața în pericol, prin procesul de urgență Investigational New Drug Applications pentru un singur pacient. FDA, de asemenea, se implică activ alături de cercetători pentru a discuta posibilitatea colaborării în elaborarea unui protocol principal pentru utilizarea plasmei de la convalescenți", a anunțat aseară, FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel