Analize, rezultate. Virusul meningococic nu s-a transmis la ceilalți elevi de la „Gheorghe Lazăr”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Virusul meningococic nu s-a trasmis la ceilalți elevi
Virusul meningococic nu s-a trasmis la ceilalți elevi

Elevii de la „Gheorghe Lazăr” sunt în siguranță, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Niciunul dintre copii nu a fost contaminat cu virusul meningococic.

Analizele elevilor de la „Gheorghe Lazăr” au ieșit negative, cel puțin asta reiese din comunicatul transmis presei de Ministerul Sănătății. „Conform informațiilor furnizate de DSP București, toate probele exudat luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazar au ieșit negativ.

La Institutul Matei Balș s-au mai prezentat alți 18 copii în weekend, cărora le-au fost recoltate probe, iar aceste noi analize vor fi gata mâine”, se arată în document.

Deces cauzat de meningită

Necesitatea analizelor la elevii de la colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București a venit după ce, în urmă cu mai puțin de o săptămână, acolo s-a înregistrat un caz de meningită. O elevă de 18 ani a murit după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică.

Liceul a fost închis imediat, elevii care au intrat în contact cu fata au primit tratament profilactic și s-au prelevat probe pentru un examen exudat de la elevi.

Potrivit informării publice, niciunul dintre copii nu a fost contaminat cu virusul meningococic, unul extrem de contagios. Urmează rezultatele pentru încă 18 elevi.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel