Anchetă în incendiul de la Spitalul Județean Ploiești: ucidere din culpă, vătămare corporală și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate

Dana Lascu |
Data publicării:
Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești după incendiu. Foto: SCJU Ploiești
Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești după incendiu. Foto: SCJU Ploiești

Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineață, într-un salon al Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cercetările vizând mai multe infracțiuni, între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

După incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești „s-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanților din cadrul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecția Antiexplozivă Petroșani, precum și a altor specialiști cu expertiză în domeniul de referință”, se arată într-un comunicat postat pe pagina Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În cauză s-a constituit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

„La fața locului au intervenit lucrătorii din cadrul ISU care au lichidat incendiul ce se manifesta cu flacără deschisă la unul din saloanele Secției COVID a spitalului. Echipajele medicale care s-au prezentat la fața locului au constatat decesul a doi pacienți, de sex bărbătesc, în vârstă de 76, respectiv 75 de ani. Totodată, o infirmieră din cadrul unității medicale a suferit arsuri pe o suprafață de aproximativ 25% din corp, fiind transferată la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Precizăm că în salonul în care a izbucnit incendiul erau internate doar cele două victime", se mai arată în comunicat.

O echipă de specialiști ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani a plecat la Ploiești pentru a lua parte la cercetările efectuate la Spitalul Județean de Urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel