Angajații spitalelor din Covasna, fără tichete de vacanță și anul acesta

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Personalul medical din Covasna nu a primit nici anul acesta tichetele de vacanță. Liderul sindicatului Sanitas din județ spune că va apela la instanță.

Tichete, vacanță, Covasna. „Avem o ordonanţă care stipulează clar că în cursul anului toţi bugetarii beneficiază de vouchere de vacanţă (...) Noi nu cerem Casei de Asigurări bani pentru vouchere, ci spunem că trebuie asigurată finanţare pentru ca spitalul să îşi permită să dea toate drepturile stabilite de lege, nimic mai mult (...) Eu spun foarte clar că nu managerii spitalului din judeţ sunt vinovaţi de această situaţie, în condiţiile în care spitalele au rămas cu acelaşi buget din anul 2017, ba chiar mai mic cu 1%", a declarat, miercuri, 3 iulie, Vasile Neagovici, liderul sindicatului Sanitas Covasna, citate de Agerpres.

Neagovici a mai precizat că negocierile purtate în ultimele luni cu managerii spitalelor şi cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate nu au dus la niciun rezultat. Astfel, acesta susține că va încerca să fie convocată Comisia de Dialog Social de pe lângă Prefectura Covasna.

Liderul sindical susține că spitalele din județul Covasna sunt subfinanţate, că au datorii către furnizori şi nu au putut acorda tichetele de vacanţă.

„După cum arată finanţarea, nu văd bine situaţia mai ales din octombrie, noiembrie, decembrie, când va trebui să plătim şi gaz, trebuie să plătim mai multă energie electrică (...) Dacă se va continua în acest sistem de finanţare, prin luna octombrie, noiembrie o să fim în situaţia să spunem pacientului, ca acum opt-nouă ani de zile: «du-te până la farmacia din colţ şi ia, te rog frumos, aţă de sutură, tifon şi aşa mai departe». (...) Eu spun că finanţarea e precară. Voi cere convocarea Comisiei de dialog social şi voi transmite şi un memoriu către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru că nu mai înţeleg nimic", a mai afirmat Vasile Neagovici.

Liderul Sanitas învinovățește Casa Naţională pentru banii pe care-i primește sistemul sanitar din judeţ, care ar avea nevoie de o sumă cu 20% mai mare decât cea pe care o primeşte în prezent. Acesta susține că va apela la instanţă pentru acordarea drepturilor cuvenite salariaţilor şi nu exclude ideea organizării unui protest în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel