Angajații spitalelor din Covasna, fără tichete de vacanță și anul acesta

Adisa Codruț / 03 iul 2019 / 21:02
Medic
Medic

Personalul medical din Covasna nu a primit nici anul acesta tichetele de vacanță. Liderul sindicatului Sanitas din județ spune că va apela la instanță.

Tichete, vacanță, Covasna. „Avem o ordonanţă care stipulează clar că în cursul anului toţi bugetarii beneficiază de vouchere de vacanţă (...) Noi nu cerem Casei de Asigurări bani pentru vouchere, ci spunem că trebuie asigurată finanţare pentru ca spitalul să îşi permită să dea toate drepturile stabilite de lege, nimic mai mult (...) Eu spun foarte clar că nu managerii spitalului din judeţ sunt vinovaţi de această situaţie, în condiţiile în care spitalele au rămas cu acelaşi buget din anul 2017, ba chiar mai mic cu 1%", a declarat, miercuri, 3 iulie, Vasile Neagovici, liderul sindicatului Sanitas Covasna, citate de Agerpres.

Neagovici a mai precizat că negocierile purtate în ultimele luni cu managerii spitalelor şi cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate nu au dus la niciun rezultat. Astfel, acesta susține că va încerca să fie convocată Comisia de Dialog Social de pe lângă Prefectura Covasna.

Liderul sindical susține că spitalele din județul Covasna sunt subfinanţate, că au datorii către furnizori şi nu au putut acorda tichetele de vacanţă.

„După cum arată finanţarea, nu văd bine situaţia mai ales din octombrie, noiembrie, decembrie, când va trebui să plătim şi gaz, trebuie să plătim mai multă energie electrică (...) Dacă se va continua în acest sistem de finanţare, prin luna octombrie, noiembrie o să fim în situaţia să spunem pacientului, ca acum opt-nouă ani de zile: «du-te până la farmacia din colţ şi ia, te rog frumos, aţă de sutură, tifon şi aşa mai departe». (...) Eu spun că finanţarea e precară. Voi cere convocarea Comisiei de dialog social şi voi transmite şi un memoriu către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru că nu mai înţeleg nimic", a mai afirmat Vasile Neagovici.

Liderul Sanitas învinovățește Casa Naţională pentru banii pe care-i primește sistemul sanitar din judeţ, care ar avea nevoie de o sumă cu 20% mai mare decât cea pe care o primeşte în prezent. Acesta susține că va apela la instanţă pentru acordarea drepturilor cuvenite salariaţilor şi nu exclude ideea organizării unui protest în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bucureşti.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy