ANI: Dr Gheorghe Peltecu, fostul manager de la Filantropia, găsit incompatibil! A lucrat la stat și la privat

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Agenția Națională de Integritate (ANI)
Agenția Națională de Integritate (ANI)

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că patru angajați din sănătate au fost găsiți în incompatibilitate. Este vorba de ec. Gabriela Stan de la Ana Aslan, de dr Gheorghe Peltecu de la Spitalul Filantropia, de dr Lazăr Octavian Fulger de la „Pius Brânzeu” Timișoara și de farmacistul Ion Mădălin Călinoiu de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

ANI a anunțat astăzi, 2 iunie, că a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 6 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010 și a sesizat organele de urmărire penală în cazul unei persoane cu funcție de conducere din cadrul unei unități a sistemului de învățământ de stat. Dintre cei 6, patru sunt din sistemul sanitar (link ANI), după cum urmează:

1) STAN GABRIELA - Funcționar public de conducere în cadrul Ministerului Sănătății - INCOMPATIBILITATE
În perioada 01 aprilie 2014 – 31 martie 2017, aceasta a exercitat simultan funcția publică de conducere în cadrul Ministerului Sănătății și pe cea de Director financiar contabil în cadrul Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

2) PELTECU GHEORGHE - fost Manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” București - INCOMPATIBILITATE
În perioada 01 aprilie 2014 – 30 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia”, București și pe cea de medic ginecolog (persoană contractuală cu contract individual de muncă) la o societate comercială. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006 și nu a respectat dispozițiile art. 178, alin. (4) din același act normativ. Conform ANI, dr KGheorghe Peltecu nu a depus la dosar un punct de vedere vizavi de această situație. 

3) LAZĂR OCTAVIAN FULGER - Șef de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării funcției de Șef de secție a deținut, respectiv deține părți sociale la două societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, care au stabilit relații cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (2) coroborat cu art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare până la data de 22 noiembrie 2016), respectiv ale art. 178, alin. (2), lit. a), coroborat cu art. 185, alin. (15) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016).

4) CĂLINOIU ION MĂDĂLIN - Farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu, Județul Gorj - INCOMPATIBILITATE
În perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu - Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel