Antibiotice Iași, majorare cu 10% a profitului brut în primele 9 luni 2019

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Antibiotice Iași a raportat, la 30 septembrie 2019, o majorare cu 10% a profitului brut și un profit net în valoare de 21,56 milioane lei, cu 2% mai mare față de cel înregistrat în perioada similară a anului 2018.

După primele nouă luni ale anului în curs, profitul brut obținut de Antibiotice Iași se ridică la 24,15 milioane lei, mai mare cu 10% comparativ cu valoarea înregistrată în aceeași perioadă din 2018. De asemenea, la data de 30 septembrie 2019, veniturile din vânzări au ajuns la 242,41 milioane lei, la nivelul valorii înregistrate la data de 30 septembrie 2018.

Cheltuielile cu materiile prime și materialele consumabile sunt de 105,57 milioane lei, cu 12% mai mari decât valoarea înregistrată în perioada similară a anului 2018, ca urmare a creșterii valorii producției marfă, precum și a majorării prețurilor la unele materii prime.

Valoarea producției marfă la data de 30 septembrie 2019 este de 280,55 milioane lei, mai mare cu 8% în comparație cu cea înregistrată la data de 30 septembrie 2018, de 258,65 milioane lei, conform unui raport al companiei remis BVB.

În perioada analizată valoarea taxei clawback a crescut cu 17% față de primele 9 luni ale anului 2018, afectând profitul companiei.

Performanțe pe piața internă

În primele nouă luni ale anului curent, Antibiotice Iași și-a menținut poziția de lider pe segmentul medicamentelor generice și OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piață de 15,55%.

- Antibiotice este lider cantitativ pe forma farmaceutică unguente (cotă de piață 23,7%), supozitoare (cotă de piață 42,3%) si pulberi sterile injectabile cotă de piață 72,6%).

- În topul medicamentelor fără prescripție medicală și suplimente alimentare (OTC), Antibiotice se situează pe locul al 16-lea, dintr-un total de 227 companii.

- Cea mai mare pondere în vânzări pe piaţa internă au deţinut-o, în primele nouă luni ale anului 2019, produsele din clasele: preparate dermatologice, sistem nervos central, sistem genito-urinar, sistem musculo-scheletic, sistem respirator.

Creștere a vânzărilor la Nistatină în SUA

Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 70,94 milioane lei la 30 septembrie 2019, cu 10% mai mari comparativ cu cele din perioada similară a anului trecut.

Exportul realizat în perioada ianuarie - septembrie 2019 este de 97,24 milioane lei, cu 6,6% superior nivelului înregistrat în 2018 și cu 8,6% mai mare comparativ cu nivelul planificat pentru această perioadă a anului 2019 prin bugetul de venituri și cheltuieli. Compania menționează pentru Nistatină o creștere cu 14% a volumelor valorificate pe piața Americii.

Antibiotice Iași, cel mai important producător român de medicamente generice, are în portofoliu peste 150 medicamente de uz uman, în forme parenterale (pulberi pentru soluții și suspensii injectabile), forme solide orale (comprimate, capsule) și forme topice (unguente, creme, geluri), ovule și supozitoare. Acest portofoliu cuprinde medicamente din clasele antiinfecțioase de uz sistemic, preparate dermatologice, sistem musculo-scheletic, cardiovascular, tract digestiv, sistem nervos central și medicamente pentru sănătatea femeii (sistem genito-urinar).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel