Antibiotice, prescrise zilnic la 45% dintre pacienții români

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pastile
Pastile

Specialiști de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează că doctorii din România prescriu de multe ori nejustificat antibiotice.

Antibiotice. Dominique Monnet de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), afirmă, într-un material postat pe digi24.ro, că 45% dintre pacienții români primesc antibiotice într-o singură zi.

Oficialii europeni avertizează că, în România, antibioticele sunt folosite în exces și constituie o practică nejustificată în unele cazuri. Datele mai arată că, atunci când românii ajung în spitale, medicii le recomandă la 10% antibiotice.

Substanțele din antibiotice ajung în corp și prin hrană – carnea consumată. Ministrul Agriculturii declara public, zilele acestea, că ar trebui "o modificare și o înăsprire a legislației privind circulația medicamentului" și că pastilele și antibioticele nu ar trebui percepute drept mărfuri care aduc doar bani.

În ce privește un clasament al consumului de antibiotic, România ocupă al patrulea loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel