Anticorpii dispar rapid după cazurile ușoare de COVID-19. Cât timp ai de fapt imunitate

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19, sange
Covid-19, sange

Un nou studiu arată că nu putem pune prea mare bază pe imunitatea dată de trecerea prin forme ușoare de COVID-19, pentru că anticorpii dispar rapid în 3 luni de la primele simptome.

La persoanele care au avut cazuri ușoare de COVID-19, anticorpii împotriva SARS-CoV-2 - virusul care provoacă boala – se reduc brusc în primele trei luni după infecție, scăzând cu aproximativ jumătate la fiecare 36 de zile, arată un nou studiu de la University of California - Los Angeles Health Sciences. În acest ritm, într-un an anticorpii pot să dispară, spun cercetătorii.

Rapoartele anterioare au sugerat că anticorpii împotriva noului coronavirus au o durată scurtă de viață, dar rata cu care scad nu era definită. Acesta este primul studiu care a estimat cu atenție viteza cu care dispar anticorpii din organism.

Cercetătorii au studiat 20 de femei și 14 bărbați care s-au recuperat după ce au avut forme ușoare de COVID-19. Testele de anticorpi au fost efectuate în medie la 36 de zile și la 82 de zile după simptomele inițiale ale infecției.

Descoperirile ridică îngrijorări cu privire la „pașapoarte de imunitate” pe bază de anticorpi, potențialul pentru imunitatea de grup și fiabilitatea testelor de anticorpi pentru estimarea infecțiilor din trecut. În plus, concluziile pot avea implicații asupra durabilității vaccinurilor pe bază de anticorpi.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate New England Journal of Medicine (link direct studiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel