Antigripal nou, efecte încurajatoare asupra rozătoarelor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiole
Fiole

Un nou vaccin cu nanoparticule care combină două proteine antigripale majore s-a dovedit eficient în furnizarea unei protecții de lungă durată împotriva virusului gripal la șoareci.

Antigripal nou. Un studiu realizat de Institutul de Științe Biomedicale de la Universitatea de Stat din Georgia, SUA, arată că noul vaccin antigripal conține nanoparticule cu două straturi, cu proteine antivirus 2 ectodomain (M2e) și neuraminidaza (NA) împotriva gripei. Șoarecii au fost imunizați cu acest nou vaccin înainte să fie expuși virusului gripal și au fost protejați împotriva a șase tulpini diferite ale virusului. Rezultatele: această combinație unică are potențial ca vaccin antigripal universal sau drept componentă a acestor vaccinuri.

"Această combinație de antigen de nanoparticule conferă șoarecilor cu o protecție încrucișată puternică. (...) Poate proteja șoarecii de diferite tulpini de virus gripal. În fiecare sezon, avem diferite tulpini de gripă care ne afectează. Folosind această abordare, sperăm că acest vaccin cu nanoparticule poate proteja oamenii de diferite tulpini de virus gripal", a spus Ye Wang, primul autor al studiului.

Dezvoltarea unui vaccin antigripal universal este strategia ideală pentru eliminarea amenințărilor la adresa sănătății publice de epidemii de gripă și pandemii. Un vaccin antigripal universal ar elimina nevoia de vaccinare în fiecare sezon și oferă protecție universală împotriva tuturor tulpinilor de gripă, potrivit sciencedaily.

În studiu, șoarecii au fost expuși la una dintre cele șase tulpini de virus gripal după primirea vaccinului cu nanoparticule prin injecție intramusculară. Vaccinul s-a dovedit a avea o protecție imunitară de lungă durată, care a fost nemodificată împotriva provocărilor virale până la patru luni după imunizări. "Este important de menționat că o mulțime de vaccinuri antigripale nu s-au concentrat pe NA înainte", a declarat Gilbert Gonzalez, coautor al studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel