Antigripal: 98% din dozele de vaccin din Olt au fost folosite

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Aproape toate dozele de vaccin antigripal primite de DSP Olt au fost folosite.

Antigripal, Olt. Unităţile sanitare din judeţul Olt au utilizat până în prezent peste 98% din cantitatea de vaccin antigripal primită de la Ministerul Sănătăţii (MS), ceea ce înseamnă că au fost vaccinate peste 51.850 de persoane, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Campania de vaccinare gripală pentru sezonul rece 2019 - 2020 a început la finele lunii septembrie, când au fost repartizate în judeţ 1.760 de doze, continuând în octombrie şi noiembrie când au mai fost repartizate DSP Olt şi apoi către unităţi sanitare încă 51.000 de doze, în trei tranşe. Au fost vaccinate aproximativ 19.500 de persoane cu afecţiuni cronice, circa 28.800 vârstnici, 3.061 cadre medicale, 101 copii cu vârsta mai mică de cinci ani, 95 de gravide şi circa 400 de persoane din instituţii de ocrotire, precizează Agerpres.

În acest sezon rece nu au fost înregistrate cazuri de gripă, iar în săptămâna trecută numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 15%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel