Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiole
Fiole

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Antigripal, suceveni. Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava precizează că până la 1 decembrie s-au vaccinat antigripal 29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent. La cele 52.130 de doze de vaccin gripal primite până în 14 noiembrie, indicate a fi administrate adulţilor şi copiilor începând cu vârsta de 3 ani s-au adăugat încă 330 de doze de vaccin gripal primite în 29 noiembrie, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între 6 luni şi 4 ani”, declară Liliana Grădinaru, directorul executiv al DSP Suceava, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel