Anunț SCJU despre medicamente. Se întâmplă din noiembrie

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Chiar daca ti-e greu sa te misti, in spital nu e bine sa stai doar in pat!
Chiar daca ti-e greu sa te misti, in spital nu e bine sa stai doar in pat!

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Cornel Benchea, a atras, joi, atenţia că este posibil ca, în următoarele două luni, să nu mai fie bani suficienţi pentru a asigura medicamentele şi materialele necesare pentru pacienţi.

"Deocamdată suntem echilibraţi, dar ţinând cont de tot ce s-a întâmplat cu majorările de salarii, s-ar putea să ajungem, către sfârşitul anului, în situaţia de a cere poate sprijin de la Consiliul Judeţean sau să vedem. Deocamdată suntem OK. Poate anul acesta suntem în regulă, dar vreau să vă spun că, în principiu, cheltuielile cu salariile au ajuns către 80% din total, ceea ce este foarte mult. Nu mai rămân bani suficienţi pentru materiale,pentru medicamente. (...)În principiu, dacă toate vor fi compensate cum s-a spus şi se vor primi acei bani, diferenţele vor fi scoase de la bugetul de stat, nu ar trebui să fie nicio problemă", a explicat Benchea, joi, într-o conferinţă de presă.

Situația este incertă începând cu luna noiembrie

Directorul SCJU Sibiu a spus că are bani să asigure salariile, medicamentele şi materialele sanitare până la finalul lunii, dar că depinde de ce finanţare va primi începând din noiembrie.

"Suntem OK. Suntem în regulă. Aşteptăm noiembrie. Dacă la fel vin banii, e în regulă", a spus Benchea.

Au existat pacienți care și-au cumpărat singuri medicamente

Potrivit acestuia, până în prezent doar câţiva pacienţi au fost nevoiţi să îşi cumpere medicamente în timpul spitalizării, iar SCJU le-a decontat banii pentru cheltuiala făcută pentru tratamentul pe care nu l-a putut asigura.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este cel mai mare spital public din judeţ, unde sunt internaţi pacienţi şi din judeţele învecinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel