Anxietate: cele mai bune 9 remedii naturale care îți îmbunătățesc starea

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Meditație  FOTO: Pixabay
Meditație FOTO: Pixabay

Exercițiile fizice regulate sunt unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru anxietate și depresie.

Medicamentele ar putea fi tratamentul implicit pentru multe persoane diagnosticate cu anxietate. Dar aceasta nu este singura abordare pe care o puteți adopta. Dacă doriți să abordați tulburarea de dispoziție fără prescripție medicală, există câteva remedii naturale pe care le puteți încerca. 

"Este posibil să tratezi eficient anxietatea fără medicamente", spune psihologul Catherine Athans, doctor în psihologie din Los Altos, California.

Acestea fiind spuse, remediile naturale pentru a reduce anxietatea sau depresia nu sunt întotdeauna susținute de știință. Așadar, dacă doriți să mergeți pe calea fără medicamente, este important să căutați alternative care se bazează pe dovezi și să le discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un profesionist în domeniul sănătății mintale înainte de a le încerca.

Iată nouă alternative potențiale la medicația anti-anxietate:

1. Terapia prin conversație

Psihoterapia sau terapia prin discuții merge uneori mână în mână cu medicația pentru gestionarea anxietății. Dar, în unele cazuri, "terapia prin discuții poate fi suficientă pentru a gestiona simptomele", spune psihologul clinician Nancy Irwin, PsyD, cu sediul în Los Angeles. Cheia este să găsești un terapeut cu care te potrivești și să lucrezi cu el pentru a afla ce tip de terapie va răspunde cel mai bine nevoilor tale.

2. Meditație

Meditația poate fi o parte eficientă a tratamentului pentru atacurile de anxietate.

Atunci când sunt practicate în mod regulat, activitățile de mindfulness, cum ar fi meditația sau respirația profundă, pot ajuta o persoană cu anxietate să învețe cum să se calmeze, în special atunci când sunt realizate împreună cu terapia de discuție, potrivit NIMH. "Meditația împreună cu yoga poate fi o combinație bună pentru a reduce anxietatea", spune Athans.

3. Exerciții fizice

Mișcarea corpului poate fi bună pentru minte. Atunci când se face împreună cu metodele standard de tratament, cum ar fi terapia prin discuții sau medicația, s-a demonstrat că activitatea fizică ajută oamenii să-și gestioneze anxietatea, conform NIMH.

4. Uleiul de pește

Suplimentarea cu ulei de pește poate ajuta la tratarea anxietății în mod natural, dar există riscuri care trebuie cântărite.

Citește continuarea pe Spectacola și află alte cinci metode de a scăpa de anxietate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel