Apa cu lămâie, efecte benefice pentru rinichi. Boala de care te apără, Dr. Cauni explică

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Consumul de lămâie și lime are efecte benefice pentru organism   FOTO: pexels.com
Consumul de lămâie și lime are efecte benefice pentru organism FOTO: pexels.com

Manechinele promovează apa cu lămâie pentru slăbit, dar acesta este un mit. În fapt, ea protejează rinichii față de o boală gravă, spune urologul Victor Cauni.  

Apa cu lămâie este extraordinară pentru organism, dar nu pentru slăbit, cum se spune, ci pentru că previne apariția pietrelor la rinichi! 

Apa, în general, este foarte importantă pentru organism pentru că deshidratarea împiedică desfășurarea multor procese în corp. Și excesul de apă ne poate îmbolnăvi. Calculii renali au foarte multe cauze, dintre unele genetice care dau predispoziția spre dezvoltarea acestora. În schimb, altele sunt modificabile: spre exemplu alimentele pe care le mâncăm și cantitatea de apă pe care o bem. 

Citește și: Pietre la rinichi: ce să elimini din alimentație și ce nu, pentru evitarea lor

Apa, a explicat urologul Victor Cauni la Antena 3, „este cel mai important lucru în a dilua calculul și alte infecții, patologii. (...) Apa cu lămâie asigură protecția rinichiului și protecția împotriva litiazei aparatului urinar”.

Citește și: Lămâia, 9 beneficii incredibile pentru sănătate: de ce boli te scapă

„Dar asta nu înseamnă că dacă bem 6-10 litri, o să ne fie bine, ci din contra. „Nu trebuie să credem că foarte multă apă protejează împotriva litiazei pentru că, paradoxal, dacă pacientul bea foarte multă apă, de exemplu 6, 8, 10 litri, poate să apară litiaza pe hiperhidratare. Rinichiul, în constituția lui, formează substanțe chelatoare, care se împotrivesc pietrificării, formării calculilor, iar o diluție foarte mare a urinei, diluează și aceste substanțe. Deci, apare litiaza de hiperhidratare. Încă un it de doborât, băutorii mari de bere pot face foarte frecvent litiază de apar urinar”, a spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel