Apa de gură: posibil să te scape de COVID-19

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dinți de vedetă
Dinți de vedetă

Apa de gură care conține clorură de cetilpiridiniu prezintă „semne promițătoare” de reducere a COVID-19.

Apa de gura pare că este capabilă să omoare virusul care dă boala COVID-19 în 30 de secunde, cel puțin asta a reieșit în urma testelor din laborator.
Constatările preliminare vin înainte de un studiu clinic care investighează dacă apa de gură fără prescripție medicală poate reduce nivelul de coronavirus din saliva pacientului.

Cercetarea, care a fost efectuată la Universitatea Cardiff, a constatat că apele de gură care conțin 0,07% din ingredientul clorură de cetilpiridiniu (CPC) au prezentat „semne promițătoare” de reducere a COVID-19.
Aceste constatări susțin un alt studiu recent publicat, care a identificat că apele de gură pe bază de CPC sunt eficiente în reducerea încărcăturii virale a coronavirusului, potrivit news.sky.com.
Oamenii de știință au efectuat teste într-un laborator imitând condițiile din nazofaringe și orofaringe, folosind apă de gură.
Cercetătorii spun că firma care priduce apa de gură a furnizat informații studiului, dar nu le-a finanțat. Aceeași companie va finanța următoarea etapă de cercetare.
Un studiu clinic de 12 săptămâni la Spitalul Universitar din Țara Galilor va ajuta acum la determinarea eficacității apei de gură în reducerea încărcăturii virale COVID-19 în saliva pacienților.
Descoperirile vor fi publicate la începutul anului 2021.

Profesorul David Thomas, de la Universitatea Cardiff, care conduce studiul clinic, a declarat: „Deși acest studiu in vitro este foarte încurajator și este un pas pozitiv, acum este clar nevoie de mai multe cercetări clinice. Trebuie să înțelegem dacă efectul apelor de gură asupra virusului COVID-19 realizat în laborator poate fi reprodus la pacienți și așteptăm cu nerăbdare finalizarea studiului nostru clinic la începutul anului 2021”.
Dr. Nick Claydon, parodontolog specialist, a declarat că cercetarea a fost „foarte valoroasă”.
El a spus: „Dacă aceste rezultate pozitive se reflectă în studiul clinic al Universității Cardiff, apele de gură pe bază de CPC utilizate în studiul in vitro ar putea deveni un plus important pentru rutina oamenilor, împreună cu spălarea mâinilor, distanțarea fizică și purtarea măștilor, ambele acum și în viitor. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel