Apa de orez, beneficii uimitoare pentru organism. Ce conține și la ce folosește

Monika Baciu |
Data publicării:
apa de orez - FOTO: Freepick
apa de orez - FOTO: Freepick

Apa de orez are beneficii pentru organism și pentru tratamentele de înfrumusețare.

Apa de orez este plină de amidon. Apa de orez este eficientă pentru a vindeca diareea. De asemenea, apa de orez este foarte benefică pentru promovarea tratamentelor de înfrumusețare. Într-adevăr, femeile asiatice au folosit-o ca tratamente pentru piele și păr încă de acum mulți ani.

Apa de orez are multiple beneficii pentru organism

Relaxează corpul și mintea

Primele beneficii pentru sănătate pe care apa de orez ți le-a oferit este modul în care te ajută să-ți relaxezi corpul și mintea. Pur și simplu adăugați apa de orez în cadă pentru a vă curăța și relaxa corpul și mintea. Apoi, dacă corpul și mintea ta sunt relaxate, te vei bucura mai bine de viața ta, notează Dr. Health Benefits.

Efect antiinflamator

Datorită prezenței unor vitamine, minerale și aminoacizi, apa de orez are un rol de antiinflamator natural. Prin urmare, vă va ajuta organismul să prevină anumite boli.

Vezi și: Miere sau zahăr. Diferența între cele două. Bilic: Fiți zgârciți. De îngrășat, îngrașă

Doză de energie

Datorită substanțelor nutritive conținute, apa de orez care conține carbohidrați oferă mai multă energie pentru organism. Consumă un pahar de apă de la orez în fiecare dimineață ca să prinzi energie de la primele ore ale zilei. 

Ajută sistemul digestiv

Datorită nutrienților, apa de orez ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv. În plus, apa de orez tratează și diareea. După ce orezul a fiert, strecoară apa și consum-o ca atare. Potrivit specialiștilor, apa în care a fiert orezul este o sursă excelentă de fibre care reglează tranzitul intestinal și te scapă de constipație. 

Vezi și: Două medicamente psihiatrice, posibil tratament pentru Alzheimer. Au efecte mai bune asupra bărbaților

Păr sănătos

Se știe că apa de orez este benefică pentru sănătatea părului. De fapt, a fost folosit ca șampon și balsam de păr pentru a obține un păr puternic și strălucitor încă de acum mulți ani. Prezența inozitolului, un carbohidrat ajută la îmbunătățirea elasticității părului.

Datorită  aminoacizilor, apa de orez ajută la întărirea rădăcinii părului și menține părul sănătos. Spală-ţi părul şi clăteşte-l cu apă de orez. Lasă apa să acţioneze 2-3 minute, apoi clăteşte cu apă curată. Firul părului va deveni mai gros şi mai strălucitor. Apa de orez umple crăpăturile din structura părului.

Vezi și: Microplasticele din apă pot transporta viruși. Sunt și mai stabili în aer

Oferă strălucire pielii

Apa de orez ajută la menținerea pielii netede, radiante și sănătoase, de asemenea. Pur și simplu aplicați  apa de orez pe față și tamponați pentru a stimuli fluxul sanguin.

Dacă aveți răni sau orice simptome de iritare a pielii, este indicat să aplicați apă de orez. Într-adevăr, apa de orez este benefică și pentru răcirea suprafețelor inflamate ale pielii. Mai mult decât atât, apa de orez ajută la calmarea inflamației pielii și a pielii arse în mod natural. Spală-te pe fata cu apă călduţă, înmoaie o dischetă de bumbac în apă de orez, apoi curăţă-ţi pielea cu mişcări circulare. Apa de orez va preveni apariţia petelor pigmentare. De asemenea, serveşte ca remediu excelent pentru acnee.

Orezul care este recunoscut ca un element de bază în majoritatea gospodăriilor oferă o gamă de beneficii pentru piele.

Nu aveți nevoie de un produs cumpărat din magazin pentru a vă face pielea moale și tânără. E suficient să folosiți puțină făină de orez pentru asta.

Conține antioxidanți, precum și vitamine și acid ferulic, care ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitatea pielii, vă protejează pielea de poluarea zilnică și de semnele evidente ale îmbătrânirii.

Porii înfundați pot provoca probleme precum formarea excesului de ulei și pot face loc apariției acneei. Făina de orez vă poate ajuta în aceste circumstanțe pentru a ajuta la desfundarea și închiderea porilor, blocând bacteriile. Agenții antiinflamatori din orez pot calma inflamațiile și pot calma mâncărimile pielii. Alantoina din orez acționează ca un vindecător natural și favorizează o sănătate mai bună a pielii.

Vezi și: Zgomotele, dăunătoare auzului. Mașina de spălat - sunet deranjant, artificiile – pericol pentru urechi

Cum se prepară apa de orez

Apa de orez este de fapt apa în care se fierbe orezul, eliberându-şi astfel nutrienţii săi. Metoda de preparare este absolut simplă. Pur şi simplu fierbi orezul în apă, doar că pentru această procedură ai nevoie de mai multă apă decât foloseşti în mod normal astfel încât orezul să nu absoarbă toată apa. Strecori bine apa pentru a nu mai rămâne niciun bob de orez şi ai obţinut apa de orez.

Poţi consuma aceasta apă de orez intern, bând-o călduţă, sau îţi poţi spăla părul şi fata cu ea când s-a răcit. Licoarea poate fi păstrată şi în frigider, dar nu pentru mai mult de 4 zile.

Vezi și: Înecul, pericolul tăcut din timpul verii. Nimeni nu țipă ”ca din gură de șarpe”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel