Aparatură medicală, extindere și modernizare, la Policlinica Spitalului „Sf. Apostol Andrei” din Galați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aparatură medicală
Aparatură medicală

Aparatură medicală, extindere și modernizare pe bani europeni, la Policlinica Spitalului „Sf. Apostol Andrei” din Galați. Proiectul este în valoare de aproape 12 milioane de lei.

Policlinica Spitalului Județean „Sf. Apostol Andrei” va fi extinsă, modernizată și dotată cu aparatură medicală de ultimă generație în valoare de aproape 12 milioane de lei. Investiția va fi făcută printr-un proiect european, a arătat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, citat de agerpres.ro.

Potrivit acestuia, policlinica spitalului va căpăta noi valenţe prin implementarea proiectului „Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei”,  în valoare de 11,98 milioane lei, din care 10,47 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 213.804 lei - contribuţia CJ Galaţi.

Finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, proiectul va fi finalizat până cel târziu în luna februarie 2022.
„Policlinica va fi extinsă cu o nouă clădire, cu trei nivele, va creşte numărul cabinetelor medicale, se vor înfiinţa cabinete pentru specializări pentru care acum nu există spaţii speciale pentru investigaţii în sistem ambulatoriu. Este unul dintre principalele roluri ale unui Ambulatoriu Integrat de Specialitate, mai ales că de la an la an numărul celor care sunt consultaţi în Ambulatoriu creşte cu câteva mii de pacienţi.

Doar la Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi au fost realizate peste 110.000 de consultaţii în 2018. Am lansat oficial proiectul prin care vom extinde Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu peste 1.500 mp printr-o construcţie nouă cu trei etaje, vom moderniza complet spaţiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie şi vom achiziţiona echipamente medicale de peste 2,1 milioane lei. În paralel, avem în derulare proiecte similare şi pentru ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi şi Spitalul de la Târgu Bujor”, a precizat Fotea.

Prin noul proiect european cabinetele vor fi dotate cu aparatură, nu doar pentru înlocuirea celei existente, foarte vechi, ci şi pentru ca pacienţii să aibă acces la tehnică medicală inexistentă până acum în Policlinică sau în Spitalul Judeţean, precum: ecograf 4D - dotare pentru cabinetul de ginecologie, topograf corneean - pentru cabinetul de oftalmologie, encefalograf computerizat - pentru cabinetul de neurologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel