Aproape 1.000 de persoane, la spital din cauza intoxicației cu monoxid de carbon

Adisa Codruț / 18 noi 2019 / 14:56
Cărbunele, cauza intoxicației cu monoxid de carbon   FOTO: pixabay.com
Cărbunele, cauza intoxicației cu monoxid de carbon FOTO: pixabay.com

Aproape 1.000 de persoane au suferit de intoxicații cu monoxid de carbon din cauza cărbunelui procesat folosit la încălzire.

Un total de 991 de persoane au fost tratate pentru intoxicaţie cu fum la spitalele din capitala Mongoliei de la începutul lunii octombrie, din cauza cărbunelui procesat folosit la încălzire, potrivit autprităților mongoleze.

"În total, 991 de persoane din 415 de gospodării din capitală au primit tratament şi consultanţă medicală începând cu data de 2 octombrie, după ce au prezentat simptome de inhalare de fum din cauza folosirii de cărbune procesat la încălzire", a declarat Agenţia Naţională pentru Gestionarea Urgenţelor într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Pe 15 mai a intrat în vigoare o interdicţie guvernamentală privind utilizarea în gospodării a cărbunelui de calitate scăzută în Ulan Bator, cu scopul de a reduce poluarea aerului.

De atunci, gospodăriile din oraş au fost aprovizionate cu combustibil procesat în loc de cărbune brut.

Motivul pentru care oamenii s-au intoxicat cu fum este legat de sobele şi de coşurile sparte, dar şi de utilizarea necorespunzătoare a combustibilului procesat, a precizat agenţia, sfătuind rezidenţii să urmeze instrucţiunile pentru arderea combustibilului.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy