Țara care reintră în stare de urgență: numărul infecțiilor a crescut vertiginos

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cehia reintră în starea de urgență, începând de luni. Numărul infecțiilor a crescut vertiginos.

Cehia va intra de luni în starea de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Roman Prymula, ca reacţie la înmulţirea rapidă a cazurilor de infectare cu coronavirus, arată surse citate de agerpres.ro. Odată cu intrarea în vigoare a stării de urgenţă, guvernul va fi abilitat să restrângă libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar tribunalele vor putea să dicteze amenzi mai mari pentru încălcarea ordinelor sanitare.
Cehia a mai trecut printr-o situaţie de carantină naţională timp de două luni în acest an. „Creşterea exponenţială a numărului de infectări trebuie oprită pentru ca sistemul medical să nu sufere sincope”, a arătat ministrul Prymula.

Opoziţia a acuzat însă guvernul că a reacţionat prea târziu la semnale ce erau evidente de mai multă vreme. Faptul că starea de urgenţă va începe de luni va permite desfăşurarea alegerilor regionale şi pentru Senat conform programării, vineri şi sămbătă.
Guvernul nu intenţionează să închidă frontierele în timpul stării de urgenţă, dar adunările vor fi limitate la zece persoane în spaţiile închise şi la 20 de participanţi în cele deschise.
Majoritatea liceelor vor trece la învăţământul la distanţă, iar evenimentele sportive se vor disputa fără spectatori. Magazinele şi restaurantele nu vor fi afectate de noile măsuri.

După o primă fază a epidemiei cu relativ puţine infectări, în Cehia a crescut numărul de cazuri la 67.850, dintre care 1.965 doar marţi.
Bilanţul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 630.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel