Asistent medical, răpus de COVID-19: decizia epidemiologului care ar fi dus la infectarea lui

Angela Sabău |
Data publicării:

Încă un asistent medical a murit în urma infecției cu COVID-19. Bărbatul avea 51 de ani. Se presupune că s-ar fi infectat în urma unei decizii greșite a conducerii, care privea depozitarea hainelor de lucru și cele civile.

Un asistent medical în vârstă de 51 de ani a murit în urma infecției cu virusul pandemic. Bărbatul era asistent medical CPU-Tampon, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, membru Solidaritatea Sanitară, care a și postat pe pagina de socializare un mesaj de rămas bun, dar este și relatată întreaga poveste și decizia conducerii i a epidemiologului care ar fi putut duce la infectarea lui.

„Un pios omagiu plin de recunoștință pentru Marius Iuga, 51 ani, Asistent medical CPU-Tampon, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, membru Solidaritatea Sanitară. 

Colegul nostru a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19 în data de 9 noiembrie iar în 13 noiembrie a început să se simtă rău și a fost internat la Spitalul Orășenesc din Vișeu de Sus și transferat apoi la Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Rușdea" Baia Mare. Duminică starea de sănătate s-a agravat și a necesitat intubare pe secția de ATI. 

Marius Iuga este al 58-lea deces înregistrat în rândul lucrătorilor din sănătate, 7 decese doar în ultima săptămână conform platformei de monitorizare solidaritatea-sanitara.ro

Este un moment trist pentru noi toți când colegi de-ai noștri aflați, de luni de zile în linia întâi, în lupta cu moartea pentru a salva viața pacienților lor, sunt și ei răpuși de COVID -19. Dar și mai trist este că, în multe cazuri, conducătorii unor unități sanitare se grăbesc să afirme că salariații s-au infectat în comunitate și nu ca urmare a desfășurării activității, excluzând ultima ipoteză fără nici un temei. 
Măsurile de sănătate și securitate în muncă ce ne privesc pe noi, salariații din sănătate, trebuie luate împreună cu noi prin Comitetele de Sănătate si Securitate în Muncă constituite la nivelul unității și cu acordul reprezentaților desemnați de organizațiile sindicale. 

Dispoziția  conducerii care l-ar fi ucis 

Suspiciunea lui Marius Iuga a fost că s-a infectat chiar în unitatea medicală, după ce s-a primit o dispoziție ca hainele civile și echipamentul de lucru să fie depozitate în același loc. 
Iată ce a postat Marius Iuga pe contul său personal cu câteva zile în urmă când a aflat că a fost diagnosticat pozitiv

„Ce se poate întâmpla când ai o conducere tâmpă și un epidemiolog care îi întrece pe toți în prostologie pe secția CPU-TAMPON. Până nu cu mult timp în urma hainele civile, cele cu care veneam de acasă stăteau pe un cuier atârnate, încăpere în care ne dezbrăcam și ne echipam în echipamentele individuale de lucru, perioada în care nu s-a întâmplat niciun incident la locul de munca. Mintea luminata a epidemiologului a dat dispoziție ca hainele civile sa dispară de pe acel cuier și sa fie închise în aceleași dulapuri unde era depozitat echipamentul individual de lucru, aspect interzis complet de lege. Și uite așa este prezumția rezonabila ca m-am infectat cu Covid din aceasta cauza. Urale epidemiologului nostru”.

Așteptăm poziția autorităților, unității sanitare și DSP privind aspectele sesizate public de către colegul nostru despre modul cum s-a infectat”, scrie Solidaritatea Sanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel