Astm la copii, ce faci când i se declanșează criza

Dana Lascu |
Data publicării:

Astm la copii: Pentru mulți copii cu astm bronșic, tusea este un semn de avertizare timpurie a unei crize, spune un expert.

Astm la copii, ce și cum faci când i se declanșează criza: Întelegerea astmului și să știi la ce să te aștepți poate ajuta părinții să prevină sau să reducă severitatea atacurilor de astm, explică dr. Ronald Ferdman, un alergolog-imunolog pediatru la Spitalul de Copii din Los Angeles.

El a realizat o listă scurtă cu sfaturi utile pentru părinții astfel încât aceștia să le poată proteja sănătatea copiilor lor. Iată care sunt acestea:

Cunoașteți declanșatoarele. Este important să minimalizați expunerea copiilor la declanșatoarele de astm pe care le puteți controla, cum ar fi fumul de tutun, praful și animalele de companie. Răcelile și schimbările meteorologice sunt în afara controlului vostru, dar știind că acestea pot agrava astmul vă puteți lua din tip măsuri.

Nu limitați activitatea fizică. În general, este mai bine să le oferiți o doză de medicamente cu efect rapid înainte de a face excerciții și uneori ulterior.

Fiți pregătit. E bine să aveți la îndemână medicamente cu efect rapid în orice loc în care copilul dvs. petrece timp, inclusiv la școală, acasă, în mașină sau la grădiniță. Aveți grijă să aveți întotdeauna „rezerve" pe care să le completați înainte să se termine.

Nu așteptați. Orice simptome respiratorii, cum ar fi tusea, ar putea fi un semn precoce al unei crize de astm. Nu așteptați până când copilul respiră șuierător ca să-i dați medicamentele pentru astm. Este mai sigur să oferiți copiilor o doză de medicamente „de salvare" mai devreme, la primele simptome - chiar dacă nu este foarte clar dacă astmul lor se va declanșa sau nu - decât să așteptați până când simptomele devin severe. Infecțiile pulmonare sunt cel mai frecvent declanșator al atacurilor de astm la copii. Copiii cu astm bronșic ar trebui să primească o doză de medicamente cu eliberare rapidă de îndată ce au dezvoltat simptome de frig, arată medicul, citat de medicinenet.com.

Urmați ad-literam planul de tratament. Administrarea medicamentului (preventiv) în fiecare zi este cea mai eficientă metodă de a controla astmul cronic. Copiii cu astm ar trebui să ia acest medicament chiar dacă nu suferă de simptome. Acest lucru înseamnă pur și simplu că tratamentul lor funcționează. Oprirea acestui medicament fără a vorbi cu medicul este riscantă.

Cu un management adecvat al bolii, copiii cu astm pot avea o viață relativ normală, să doarmă bine noaptea, să meargă la școală și să nu ajungă la Urgență. Părinții nu ar trebui să se mulțumească cu mai puțin, a spus Ferdman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel