Atac de cord, simptome neobișnuite la femei

Steluța Indrei |
Data publicării:

Există diferențe între simptomele unui atac de cord la femei și bărbați. În cazul femeilor, manifestările sunt subtile, fiind adesea confundate cu alte boli. Din această cauză, femeile prezintă un risc de șapte ori mai mare decât bărbații de a fi diagnosticate greșit atunci când suferă un atac de cord.

În mod obișnuit, un atac de cord este anunțat de simptome precum: durere în piept, transpirații reci, greață, dificultăți de respirație, amețeală. Sunt tipuri de simptome care pot fi asociate cu atacul de cord atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Însă studii recente au remarcat că în condițiile unui atac de cord femeile pot experimenta simptome mai puțin obișnuite, care trebuie luate în seamă de medici.

Durere subită, disconfort sau senzație de strângere a maxilarului – fără a avea vreo leziune sau boli care ar explica această durere, reprezintă un semn mai puțin cunoscut al atacului de cord la femei.

Durere bruscă în abdomen, însoțită de amețeli sau de tăierea respirației poate semnala de asemenea un infarct miocardic.

Durere de spate care apare brusc sau o presiune extremă în spate – în condițiile în care nu a existat un efort fizic deosebit – mai ales dacă vă simțiți amețită, slăbită sau fără respirație. Unele femei care suferă de un atac de inimă pot avea dureri de spate resimțite ca și cum ar avea o coardă legată în jurul lor.

Dacă debutul este brusc și nu există niciun motiv explicabil pentru durerile enumerate, iar starea generală este înrăutățită, este necesar un consult medical de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel