Atacul de cord. Simptome diferite la femei?

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Infarctul miocardic vine cu simptome destul de evidente
Infarctul miocardic vine cu simptome destul de evidente

Atacul de cord are o serie de manifestări clare, însă un studiu complex arată că femeile ar putea prezenta mult mai multe simptome, față de bărbați. Acest lucru îi poate încurca pe medici, atunci când stabilesc diagnosticul.

Doctorii ar putea avea mai multe șanse să „rateze” simptomele atacului de cord la femeile cu vârsta sub 55 de ani, potrivit unui studiu publicat online de către publicația Circulation. Acest lucru poate fi cauzat de faptul că femeile descriu, adesea, multe alte simptome, în plus față de durerile toracice, au afirmat autorii studiului publicat în Harvard Health Publishing.

Cercetătorii au intervievat mai mult de 2.000 de femei și 976 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, care au fost spitalizati pentru un atac de cord - ceea ce medicii numesc infarct miocardic acut (AMI). 100 de spitale au participat la studiu. Autorii au descoperit că atât bărbații, cât și femeile au raportat dureri în piept și presiune, însă femeile aveau mai multe șanse de a avea și alte simptome, cum ar fi durerea în maxilar, gât și brațe, indigestie sau dificultăți de respirație. În plus, femeile aveau tendința mai mult decât bărbații să le spună medicilor lor că au crezut că simptomele ar putea fi legate de stres.

Peste jumătate dintre femei au simptome complexe

Cercetătorii au descoperit că 53% dintre femei au spus că nu cred că simptomele lor au fost legate de inimă, comparativ cu 35% dintre bărbați. Studiile anterioare arată că femeile sunt mai susceptibile de a avea și alte simptome, pe lângă durerile toracice, atunci când suferă un atac de cord și sunt mai predispuse decât bărbații să moară în spital de la această afecțiune.

Autorii spun ca este nevoie de mai multă atenție pentru a identifica diferențele dintre simptomele infarctului la bărbați și la femei, pentru a ajuta clinicienii să le vadă mai exact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel