Atenție la uleiul de gătit! De ce nu ar trebui să-l refoloseşti: riscuri enorme pentru sănătate

ulei_38570700 Uleiul de gătit

Refolosirea uleiului de gătit poate fi motivul pentru care aveți anumite probleme de sănătate.

Reutilizarea uleiului de gătit se face, de obicei, din cauza excesului de alimente sau a pregătirii meselor. Această practică obișnuită din bucătărie ar putea să vă ajute să economisiți timp și chiar bani, dar poate fi motivul pentru niveluri ridicate de inflamație în corpul dumneavoastră. 

1. Face ca uleiul să fie mai cancerigen

Orice lucru care este cancerigen are posibilitatea de a provoca cancer. Din ce în ce mai multe cercetări arată cum aldehidele - elemente toxice -  sunt produse atunci când reîncălzești uleiul. Gătitul alimentelor prin refolosirea uleiului de gătit poate crește, de asemenea, radicalii liberi din organism, care pot provoca inflamații - cauza principală a majorității bolilor, inclusiv a obezității, a bolilor de inimă și a diabetului. O inflamație ridicată în organism poate reduce, de asemenea, imunitatea și vă poate face predispuși la infecții.

2. Crește colesterolul LDL

Alimentele gătite în ulei negru, afumat, care sunt folosite și reîncălzite pe parcursul zilei pot crește nivelul de LDL sau colesterolul rău din organism. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate crește riscurile de boli de inimă, accident vascular cerebral și dureri în piept. Evitați să refolosiți uleiul de gătit pentru a evita problemele legate de colesterol. 

Citește continuarea pe Spectacola și află ce riscuri pentru sănătate ai aduce refolosirea uleiului de gătit

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250