Atrofie musculară spinală și scleroză multiplă, tratate la Sibiu, din această lună

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Tratamentele pentru atrofie musculară spinală și scleroză multiplă se fac, începâd din această lună, și la Sibiu. Astfel, pacienții cu aceste afecțiuni nu vor mai trebui să se deplaseze în alte centre din țară.

Copiii cu atrofie musculară spinală și adulții cu scleroză multiplă din Sibiu nu mai sunt nevoiți să meargă pentru tratamente la Cluj-Napoca, Târgu Mureș sau București. Potrivit agerpres.ro, din această lună, aceștia au posibilitatea să primească tratamentul la spitalele publice din Sibiu, după cum a arătat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Vasile Spinean.

„În acest an am reuşit să deschidem două noi programe, e vorba de un program şi un subprogram, un program al bolilor neurologice privind tratamentul bolnavilor cu scleroză multiplă şi o activitate nouă în cadrul programului naţional pentru boli rare, respectiv tratamentul pacienţilor cu atrofie musculară spinală”, a spus, într-o conferinţă de presă, Vasile Spinean.

Potrivit celor de la CJAS Sibiu, în prezent, 20 de pacienţi cu scleroză multiplă urmează să primească tratament la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş şi doi copii cu atrofie musculară spinală vor primi tratamentul cu Spinraza la Spitalul Clinic de Pediatrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel