Auz pierdut, simptome: Cum îți dai seama că nu auzi bine

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Auz pierdut, simptome. Pierderea auzului, unul dintre simțurile de bază ale omului, este o mare problemă, și nu doar pentru cei bătrâni. De fapt, 30% dintre adolescenți suferă de afectarea auzului, a constatat un studiu recent.

Auz pierdut, simptome: Ți se pare că auzul tău se deteriorează? Dr. Madan Kandula, specialist ORL (OtoRinoLaringologie) din Milwaukee, Wisconsin, ne dă indicii despre lucrurile la care ar trebui să fim atenți și care ne senalează că ne pierdem auzul. Iată care sunt principalele simptome care ar trebui să ne facă să mergem direct la medic:

1. Vă chinuiți să înțelegi conversațiile din jurul vostru

Lumea este concepută pentru urechile obișnuite. Când auzul începe să se estompeze, este nevoie de un efort major pentru a realiza ceea ce făceați în mod natural anterior – să auziți.

2. Familia se plânge că vă uitați la TV cu volumul dat prea tare

Pe măsură ce auzul vi se deteriorează, aveți tendința de a da din ce în ce mai tare volumul televizorului, radiourilor etc. Pentru persoana care își pierde auzul, acest lucru îi permite să crească sunetul până la o gamă pe care o aude. Prietenii, vecinii și membrii familiei, care aud normal, vor fi deranjați de asta.

3. E din ce în ce mai greu să auziți când sună telefonul

Pierderea auzului, de obicei, evoluează treptat Fără să vă dați seama, cei care aveți această afecțiune, veți începe să „citiți pe buze" ce zic oamenii din jurul vostru și veți fi mai atenți la detalii non-verbale. Dar aceste lucruri ajutătoare nu vă sunt de folos când cună telefonul și nu-l auziți sau când încercați să vorbiți la telefon, arată medicul consultat de today.com.

4. Vă țiuie urechile

Deși asta nu e întotdeauna un semna de pierdere a auzului, țiuitul în urechi – numit tinitus – e întotdeauna un motiv să te duci rapid la doctor. Cea mai comună cauză a țiuitului este pierderea auzulu, dar poate fi și o consecință a altor afecțiuni la nivelul urechii.

5. Începeți să evitați ieșirile în grup

Ca să porți o conversație, e nevoie de două persoane. Atunci când comunicarea este o luptă din cauza deteriorării auzului, răspunsul natural al multor persoane este acela de a evita socializarea. Persoanele cu pierdere a auzului încep să se retragă din cercul de prieteni, astfel încât să nu fie nevoite să se confrunte cu jena de a nu putea comunica eficient.

6. Începeți să nu mai distingeți zgomotele din fundal

Persoanele care nu aud în mod obișnuit trebuie să se chinuie să perceapă toate sunetele din jur. În timp ce acest lucru poate funcționa bine în situații față în față, când ești în mulțimme sau în grup e greu să auzit tot sau pe toată lumea. Pentru cei cu pierdere de auz, restaurantele, barurile și petrecerile devin sunete distorsionate, și în loc de distracție, pentru ei toate acestea sunt adunări inconfortabile.

7. Înțelegeți greșit ce spun cei din jur

E momentul în care nici măcar vorba din bătrâni cu „surul nu aude, dar le potrivește" nu mai funcționează. Teoretic, atunci când urechile pierd cuvinte, mintea încearcă să compenseze. Rezultatul, în mod noral, s-ar potrivi, dar când auzul ți se deteriorează ce pricepeți dumneavoastră și ce spun ceilalți nu mai are nicio legătură.
Dacă experimentați oricare din aceste simptome, mergeți la doctor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel