Avertisment, expert în sănătate publică: Vom avea 2.000 de cazuri pe zi și CARANTINĂ ca în primăvară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

„Ne îndreptăm spre 2.000 de cazuri pe zi și spre un lockdown ca în primăvară”, este avertismentul dat de prof Răzvan Cherecheș, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.  

Avertisment dur din partea unui expert în sănătate publică! Criteriile de carantinare a localităților nu sunt suficient de clare, avertizează specialiștii în sănătate. Teoretic avem opt criterii pentru carantină, dar nu se știe dacă se folosesc două, patru sau toate dintre ele atunci când se ia decizia închiderii unei localități, a arătat prof Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,  la Europa FM:

„A fost lăsat, părerea mea, intenționat un spațiu de manevră pentru politicieni să decidă în funcție de situație. Când tu vrei să protejezi populația, trebuie să ai criterii foarte clare, să iei măsuri ferme și din timp, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Părerea mea, în mai puțin de două săptămâni ajungem la două mii de cazuri pe zi și suntem pe un drum care ne îndreaptă cu pași mari spre un lockdown ca în martie și aprilie”, a spus expertul în sănătate publică.

El atrage atenția că nici testarea nu se face cu cap. „Este inacceptabil să prioritizezi cei care pleacă în concedii în Grecia, adică cei care duc banii din țară ca să sprijine economia altei țări. În același timp, tu nu testezi periodic personalul medical, șoferi de autobuz, cei care lucrează în supermarketuri. Aceștia sunt expuși zilnic, iar dacă unul singur e infectat, transmite mai departe ca focul”, a arătat prof Cherecheș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel