Avocado, cum îl păstrezi cel mai BINE. Așa NU se strică, iar rețetele tale vor fi mult mai gustoase

Avocado, cum îl păstrezi cel mai BINE. Așa NU se strică, iar rețetele tale vor fi mult mai gustoase, FOTO unsplash
Avocado, cum îl păstrezi cel mai BINE. Așa NU se strică, iar rețetele tale vor fi mult mai gustoase, FOTO unsplash

Avocado întins pe o felie de pâine prăjită și presărat cu condimente este un deliciu căruia nu-i poți rezista. Însă ce faci atunci când tai mai mult avocado decât îți trebuie la rețetă? Îl arunci? Răspunsul este nu!

De ce avocado devine maro?

Dacă nu mănânci avocado imediat ce ajungi acasă de la cumpărături, este posibil să fi observat că fructul rămas devine maro. Deși culoarea nu-i dă un gust diferit, verdele închis nu pare apetisant atunci când vrei să mănânci avocado. Maroul înseamnă doar oxidare - se întâmplă și cu alte produse, cum ar fi merele și cartofii, atunci când sunt expuși la oxigen. Transformarea este aproape imediată la toate cele trei, dar merele și cartofii pot evita oxidarea prin scufundarea în apă. Din păcate, aceasta nu este o soluție pentru avocado, dar există modalități prin care poți încetini procesul.

Cel mai bun mod de a păstra avocado tăiat

Există momente în care jumătate dintr-un avocado este suficientă pentru ceea ce pregătim (pâine prăjită cu avocado sau un topping pentru salată ) și risipirea nu este o opțiune. 

Iată ce trebuie să faci

1. Nu-l decoji

Coaja și miezul blochează oxigenul să ajungă la fruct, limitând culoarea maronie. Pentru conservarea lui, așază folie de plastic direct pe avocado, astfel încât să nu existe nicio șansă ca aerul să ajungă la el și păstrează-l în frigider. Ar trebui să rămână verde cel puțin două zile.

2. Depozitează-l cu o ceapă

Pune jumătate de avocado într-un recipient etanș cu o ceapă feliată și bagă-l la frigider. Aroma cepei încetinește procesul de coacere. Avocado va rămâne verde cel puțin două zile, dar poate absorbi aroma de ceapă. Acesta ar putea fi un beneficiu, în funcție de ceea ce intenționezi să faci cu el.

Dacă l-ai decojit?

În loc să acoperi părțile de avocado cu hârtie, așază folie de plastic direct pe fruct, asigurându-te că nu există bule de aer. Avocado ar trebui să rămână verde cel puțin două zile la frigider. Pentru a încetini procesul, poți adăuga suc de lămâie.

De asemenea, feliile de avocado rămase se pot congela. 

3. Stropește-l cu ulei de măsline

Un strat subțire de ulei de măsline poate salva avocado pentru o zi sau două. Ideea este că uleiul creează o barieră împotriva oxigenului, astfel încât să nu se coacă. 

4. Scufundă avocado în apă clocotită, timp de 10 secunde, apoi bagă-l în apă cu gheață

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel