Avocatul Poporului cere informații despre campania de vaccinare anti-COVID. Ministrul Sănătății, directorul STS și dr Valeriu Gheorghiță, destinatarii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook
Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook

Avocatul Poporului, Renate Weber, a cerut informații suplimentare despre campania de vaccinare anti-COVID de la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, directorul STS, Ionel Sorin Bălan și de la președintele Comitetului de vaccinare, dr Valeriu Gheorghiță.

Una dintre întrebările adresate de Avocatul Poporului, Renate Weber, vizează procedura de acordare a primului ajutor de către medicii de familie, în cazul apariției unor reacții alergice severe după administrarea vaccinului.

Avocatul Poporului arată în solicitarea adresată ministrului Sănătății, directorului STS și președintelui Comitetului Național  de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, că s-a sesizat din oficiu în noiembrie 2020, cu privire la campania de vaccinare, însă consideră că această sesizare trebuie extinsă. 

 - Care este modalitatea concretă prin care vor fi centralizate cererile de furnizare de materiale și echipamente necesare dotării spațiilor în cadrul centrelor de vaccinare, conform normelorm, centre reprezentate de cabinetele de medicina familiei și care este perioada în care vor fi acestea distribuite? 

- Care este modalitatea concretă de acordare imediată a tratamentului de urgență de către medicii de familie în cazul unor reacții alergice severe ale pacienților la vaccin, având în vedere că aceștia nu au competență adecvată în medicina de urgență nici nu dispun de dotarea necesară acordării primului ajutor calificat în situațiile critice de urgență (de exemplu defibrilatoare, adrenalină, aparate de administrare oxigen). 

- Care este procedura aplicabilă de achiziție a materialelor și echipamentelor precizate mai sus? 

- Ce vaccinuri vor fi disponibile și în ce cantități? 

- Dacă persoanele care doresc să se vaccineze vor avea posibilitatea optării pentru un anumit vaccin?”, sut întrebările adresate de Renate Weber, conform B1TV.

Ea mai cere și date despre platforma pe care se fac programările la vaccinare – legate de disfuncționalități. Medicul Valeriu Gheorghiță ar trebui să explice modalitatea de înscriere în platformă a persoanelor din etapele II și III.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel